Sarajevo: Od novembra 2009. sa radom počinje Centar za poslovnu edukaciju - Vrhunska ustanova za prijenos znanja iz oblasti biznisa, informatičkih tehnologija i engleskog jezika

09.11.2009. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

Povodom otvaranja Centra za poslovnu edukaciju (CPE) Sarajevo, svi polaznici koji se upišu u periodu od 01.11. do 31.12.2009. godine dobivaju 10 % popusta u CPE Sarajevo i CPE Tuzla.

U protekle tri godine, Centar za poslovnu edukaciju Tuzla izrastao je u vrhunsku ustanovu za prijenos znanja iz oblasti biznisa, informatičkih tehnologija i engleskog jezika. Vizija Centra za poslovnu edukaciju je pozicioniranje u sami vrh institucija koje pružaju edukativne usluge iz oblasti engleskog jezika, informatike i biznisa, te prepoznatljivost CPE certifikata kao potvrde znanja i njegove praktične primjene. Od novembra 2009. godine, Centar za poslovnu edukaciju počinje sa radom i u Sarajevu.

"Naš edukacijski proces kombinuje informatiku i engleski jezik i njihovu primjenu u poduzetničkom i administrativnom okruženju, te su naši programi kreirani tako da vam pruže znanja koja su korisna i primjenjiva u stvarnom svijetu i svakodnevnom poslovanju. Centar za poslovnu edukaciju okuplja tim koji svojim obrazovanjem, znanjem i iskustvom može u potpunosti odgovoriti zadatku – predavači posjeduju praktična iskustva iz oblasti koje predaju, visoku stručnu spremu i zvanja magistra, te međunarodno priznate certifikate. Dugogodišnje iskustvo u edukaciji garantuje da naši predavači znaju kako da na interesantan način prenesu svoje znanje", saopćeno je iz Centra za poslovnu edukaciju.

Klijenti mogu birati prijepodnevne ili poslijepodnevne termine radnim danom ili subotom, a nastava se odvija u malim grupama od 6 do 12 polaznika. Za one koji žele da maksimalno iskoriste svoje vrijeme, obezbjeđeni su termini za besplatne konsultacije i vježbe. Plaćanje na više mjesečnih rata (bez banke) je omogućeno za sve polaznike i sve kurseve.

Nije zaboravljena ni mlada populacija – osnovci. U cilju ranog profiliranja djece i otkrivanja njihovih sklonosti i talenata, Centar nudi program koji je prilagođen dječijem uzrastu. Uz pomoć kreativnih igraonica i radionica djeca savladavaju znanja iz engleskog jezika i informatike. U radu sa djecom učestvuje pedagog-psiholog.

PROGRAMI EDUKACIJE

OPĆI ENGLESKI JEZIK – Longman New Cutting Edge program

Od početnog do naprednog stepena, ovaj program polaznicima daje kompletno praktično znanje gramatike, govora, riječnika i funkcionalnog jezika za svakodnevnu upotrebu. New Cutting Edge je najpopularniji program za učenje engleskog jezika u Evropi, a završetkom posljednjeg stepena ovog programa spremni ste za polaganje međunarodno priznatog certifikata First Certificate in English (FCE), koji izdaje University of Cambridge ili TOEFL testa.

POSLOVNI ENGLESKI JEZIK – Oxford University Business Benchmark program

Učenje poslovnog engleskog se razlikuje od opšteg engleskog po izboru materijala i konteksta za slušanje i čitanje, kao i po izboru leksike u gramatičkim vežbama i vokabularu. Nakon završenog III stepena spremni ste za polaganje međunarodno priznatog certifikata Business English Certificate (BEC), koji izdaje University of Cambridge.

PROGRAM POSLOVNO-INFORMATIČKOG OSPOSOBLJAVANJA I i II stepen

Programi iz ove grupe su namijenjeni svima koji se prvi put susreću sa svijetom računara, ali i onima koji žele da savladaju napredne tehnike rada. Koristeći programe iz ove grupe, korisnik se upoznaje sa svim aspektima svakodnevne upotrebe računara u lične i poslovne svrhe. Oblasti koje se izučavaju su: osnove informacionih tehnologija, Windows XP, Internet, Word, Excel, Power Point, Access, poslovna korespodencija, upravljanje vremenom i projektima. Nakon uspješno završene edukacije, polaznici su spremni za polaganje ECDL i Xpert međunarodnih certifikata.

PROGRAM GRAFIČKOG I WEB DIZAJNA

Program grafičkog i web dizajna ima za cilj osposobiti polaznika za korištenje grafičkih aplikacija Corel Draw, Adobe Photoshop i Adobe Dreamweaver, tj. softvera za vektorsko crtanje, rastersku obradu fotografija i izradu web stranica. Polaznik stiče široka saznanja na području grafičke struke koja omogućava samostalnu konkretizaciju grafičkih kreacija kako za tisak tako i za izradu web stranica, te kreiranje web stranica koristeći HTML i css.

PROGRAM AUTOCAD I 3D STUDIO MAX

Ovi programi su u pripremi i bit će dostupni od početka 2010. godine.

Posebnu pažnju Centar posvećuje društveno odgovorno poslovanju. Pružamo mogućnost edukacije i onim kategorijama stanovništva koje su, iz različitih razloga, u stanju socijalne potrebe. Do sada smo omogućili preko 60 besplatnih edukacija polaznicima iz prognaničke populacije, djeci bez roditeljskog staranja, žrtvama mina, osobama sa onesposobljenjem, a sve u saradnji sa specijaliziranim ustanovama i institucijama koje se bave problemima ovih kategorija stanovništva. Društveno odgovornu orijentaciju i kvalitet usluga prepoznala je nevladina organizacija "Inicijativa za razvoj i saradnju u BiH", sa sjedištem u Banjoj Luci i odabrala Centar za partnera u provođenju programa dodatnih edukacija nezaposlenih lica, u cilju bržeg zapošljavanja.

KONTAKT INFORMACIJE

Centar za poslovnu edukaciju Sarajevo

Muhameda Kantardžića 5/3 (zgrada Svjetlosti), Sarajevo

Tel: 033 260 505

Email: sarajevo@cpe.ba

Centar za poslovnu edukaciju Tuzla

Trg slobode 16 (BIT Centar), Tuzla

Tel: 035 245 222

Email: cpe@cpe.ba

Web: www.cpe.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave