Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sarajevo: OEM tehnički trening za Microsoft System Builder partnere - 11.08.2009. godine

09.07.2009. 16:24 / Izvor: eKapija.ba

Lokalni Microsoft ured organizira OEM tehnički trening za Microsoft System Builder partnere, koji će se održati 11. augusta 2009. Godine u periodu od 10 do 16 sati. Vodit će ga Tomas Kanturek, OEM Account Technology Specialist za Microsoft OEM segment.

Trening je namijenjen tehničkom osoblju - voditeljima proizvodnje i servisa u firmama koje žele unaprijediti svoje poslovanje i ostvariti dodatnu mogućnost zarade prodajom Microsoft proizvoda uz nove računare i pružanjem usluga temeljenih na Microsoft tehnologiji.

Polaznici seminara će se upoznati sa tehničkim karakteristikama novih Microsoft desktop i server proizvoda, načinima njihove implementacije na nova računare, te se dodatno osvrnuti na dole navedeno:

Teme:

-How to create simple image for quick deployment of Microsoft Windows 7, Office Ready PC and Windows Live Suite on new PCs

-Microsoft Windows Logo Program (Certified for Windows 7)

-Microsoft Office Ready PC preinstallation

-Microsoft Windows Live Suite

-Microsoft Windows SBS & EBS 2008 Review

-Microsoft Windows Server 2008 R2 – comparation to WS2008, overview of new technologies

-Hyper-V Server Technology

-Microsoft Windows Home Server Review

-Microsoft Internet Explorer 8 Presentation

Trening će se održati u prostorijama Microsoft ureda, u ulici Fra Anđela Zvizdovića 1, B toranj, sprat 5, Sarajevo. Maksimalni broj polaznika po terminu je 30.

Prijave za učešće na treningu je moguće izvršiti na e-mail: v-dalasi@microsoft.com. Prijave se zaprimaju zaključno sa 31.07.2009.

Organizator treninga je Dario Lasica, Microsoft OEM Partner Account Manager

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave