Sarajevo Unlimited objavio imena troje ključnih govornika

27.10.2017. 13:51 / Izvor: Akta.ba

Među key note govornicima najpoznatija imena svjetske inovatorske i preduzetničke scene.

Poduzetnica koja nosi epitet najpametnije žene ikada -  Anne – Marie Imafidion, kraljica poljskog start up ekosistema - Julia Krysztofiak, te Venture partner pri najvećem svjetskom fondu za početni startup kapital - "500 STARTUPS", Marvin Liao – dio su key note line-up postavke Drugog regionalnog foruma inovacija – Sarajevo Unlimited.

Anne-Marie Imafidion je poznata i kao čudo od djeteta koje je postiglo dvije diplome sa prestižnih svjetskih univerziteta sa obje strane Atlantika. Uzoran je primjer aktivne ambasadorice zastupljenosti žena u STEM naukama (Science, Technology, Engineering and Maths) kako kroz svoj rad ali i kroz mnogobrojne kampanje i osvojena priznanja. Sa samo 11 godina je, kao najmlađa djevojčica ikad, položila GCSEs testove, primila stipendiju na John Hopkinsu da sa samo 13 godina studira matematiku, a magistarski rad iz matematike i informatike na Oxfordu odbranila je sa nepunih 20 godina. Ove godine je imenovana za sedmu (7) najutjecajniju ženu u IT sektoru u 2017. godini. Karijeru je razvijala u svjetski poznatim kompanijama poput Goldman Sachsa, Hewlett’Packarda, Deutsche Bank i Lehman Brothersa. Impresivno je napomenuti da joj je sa 27 godina od Kraljice Elizabete II uručena počasna nagrada Member of the Order of the British Empire (MBE).

Julia Krysztofiak je suosnivačica Blackbox.vc, kalifornijskog startup akceleratora. Strast prema poduzetništvu, osim kroz sopstvene poduhvate, ispoljava tako što povezuje poduzetnike širom svijeta sa investitorima, mentorima i tržišnim partnerima u Silicijskoj Dolini. Više od osam godina intenzivnog iskustva u startup svijetu prikupila je u Kaliforniji I Švicarskoj. Njen najuspješniji i najpoznatiji startup je modna kompanija svjetskog glas "Wellfitting", brenda koji se proizvodi u Poljskoj. Start-up Poland je najpozitivnija priča poljskog startup ekosistema, koja povezuje lokalne startupe direktno sa Google-om, Ericsson-om, Microsoft-om, ING Bankom, Boston Consulting Group, te poljskim Ministarstvom za Vanjske odnose.

Marvin Liao stekao je svjetsko iskustvo u regionalnom i svjetskom menadžmentu u azijskim, europskim, Latino – američkim i američkim kompanijama prije nego što je postao partner u 500 STARTUPS - najvećem svjetskom fond za početni startup capital. 500 STARTUPS sa sjedištem u Silicijskoj dolini raspolaže sa više 390 miliona američkih dolara glavnog kapitala u četiri fonda i 13 mikrofondova. Investirali su u više od 1800 startupa širom svijeta od početka 2010 godine. Gradeći desetogodišnju karijeru u Yahoo! Inc, Liao je stekao ogromno iskustvo u prodaji, razvoju biznisa, operacijama i marketingu. Trenutno radi sa najuzbudljivijim i najperspektivnijim startupima širom svijeta kroz SF/SV akceleratore. Marvin uvijek ističe da bez pravih alata za mjerenje učinka jednog startupa, uspjeh nije moguć, te rado mentoriše i startupe iz naše regije.

Sarajevo Unlimited Forum će kroz aktivnosti na šest lokacija (Dom mladih, KinoMeeting Point, Muzej savremenih umjetnosti Ars Aevi, SkyBar Marriot, Mikser House i Networks), sa 3000 učesnika, 55 govornika iz cijelog svijeta, 50 odabranih startupa iz BiH i regije, četiri keynote govornika, 6 panel diskusija, sajam poduzetništva i inovacija, umjetničke performanse, hackatone i radionice i ove godine promovisati Sarajevo kao grad talenata i inovacija. Podršku ovogodišnjem Sarajevo Unlimited-u su pružili partneri iz osam zemalja u regionu te partneri foruma: m:tel, Logosoft i Raiffeisen banka, prijatelji foruma Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i Vijeće ministara i sponzori Švicarska ambasada, projekti Market Makers, YEP i Prilika Plus, EYOF 2019, UNDP, GIZ, FIC, Bisnode, British Council i Play UK, PricewaterhouseCoopers, Poljska ambasada, Bugarska ambasada, SHL, SEEYN, Microsoft, Al Jazeera Balkans, Bit Alliance, Authority partners, Mistral, Klika, Ministry of programing, AppImpact, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Gazzda, LINK grupa, Mibo komunikacije, ASA prevent, Štamparija Samas i brend Natura, kao i medijski partneri Al Jazeera Balkans, BHT, Pink BH, klix.ba, Oslobođenje, Akta.ba, Business magazin, Radio Antena, Netokracija, Startit, Sarajevo Times, FBL.ba i FBL magazin, Narod.ba, vidiovo, SARAJEVO NAVIGATOR i Digitalizuj.me. PR partner foruma je agencija Prime Communications.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, dostupno je na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Facebook stranici Sarajevo Unlimited, Instagram nalogu unlimitedbih i Twitter nalogu @UnlimitedBiH. Zvanični hashtagovi Foruma su #weareunlimited #sarajevounlimited.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave