Sedma godišnja skupština EFSE Fonda

27.05.2013. 17:08 / Izvor: eKapija.ba
Sedma godišnja skupština EFSE Fonda

Sedma Godišnja skupština EFSE (European Fund for Southeast Europe) fonda biće održana 6. juna 2013. godine u Sarajevu, u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Sedma Godišnja skupština EFSE (European Fund for Southeast Europe) fonda biće održana 6. juna 2013. godine u Sarajevu, u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Godišnju skupštinu otvoriće član Predsjedništva BiH gdin Bakir Izetbegović, a kao glavni govornici očekuju se predstavnici sektora finansija, uključujući guvernere centralnih banaka iz regiona -  te više od 200 gostiju iz finansijskih institucija jugoistočne Evrope i regiona koju pokriva program European Neighbourhood.  

Domaćin događaja je Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), jedan od vodećih razvojnih fondova u svijetu, a korijeni njegovog osnivanja su na Balkanu. EFSE fond omogućava - putem lokalnih partnerskih finansijskih institucija - održivo finansiranje mikro i malih preduzeća pomažući im da rastu, stvaraju dodatne prihode i otvaraju radna mjesta, kao i domaćinstvima sa niskim budžetom pomažući im da poboljšaju svoje životne uslove.   

Ovogodišnja Godišnja skupština EFSE fonda nosi naziv “Jaki partneri - jak uticaj”, naglašavajući činjenicu da su zdrave i efikasne partnerske finansijske institucije ključne u ostvarivanju jakog uticaja na ciljnu grupu.

U tom kontekstu, konferencija omogućava pregled poslovanja finansijskih institucija u okviru zemalja koje su cilj EFSE fonda. Diskusija će biti fokusirana na to kako uspjesi u proteklom poslovanju mogu biti najbolje iskorišteni kao sredstvo za povećanje uticaja na dalji razvoj. Ovo će takođe biti potkrijepljeno konkretnim primjerima finansiranja poljoprivrede i domaćinstava. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave