Seminar: Coaching kao menadžerska vještina

09.03.2018. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Coaching kao menadžerska vještina

Cilj seminara je promijeniti paradigmu rukovođenja podređenih u "ja razvijam suradnike".

Adizes South East Europe (ASEE)  i Vanjskotrgovinska komora BiH

organizuju seminar

                                       Coaching kao menadžerska vještina

koji će  biti održan u Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo

           04.04.2018. godine s početkom u 9.00h sati

Ciljna skupina:

Menadžeri – Direktori - Vlasnici – Rukovoditelji

Koliko uspješno prenosimo svoje znanje i iskustvo i stvaramo atmosferu koja pospješuje razmjenu znanja i vještina? Kako sa saradnicima radimo i koliko uspješno upravljamo? Pomažemo li razvoju zaposlenih kako bi zaista bili kritični faktor prednosti naših kompanija?

Teme:

  • Upravljanje učinkom
  • Dobrobiti za zaposlene i kompaniju pri upravljanju učinkom
  • Ključna uloga rukovoditelja
  • Mjerenja uspješnosti i ocjenjivanje
  • Motivacija
  • Feedback – pohvala i kritika
  • Ključni razlozi za provođenje coachinga kao menadžerske vještine
  • Kako savladati otpore u provođenju
  • Strukturirano vođenje coachinga – određivanje ciljeva i sadržaja

Ciljevi seminara:

  • promijeniti paradigmu rukovođenja podređenih u "ja razvijam suradnike"
  • prepoznati dobrobiti "performance managemet" ili "upravljanja učinkom prepoznati značajke pohvale i kritike tijekom prenošenja znanja i razvijanja kompetencija zaposlenih

Predavač: Hrvoje Bogdan, partner i direktor ASEE Hrvatska.

Hrvoje Bogdan je partner i direktor ASEE Hrvatska, certifikovani Adizes konsultant sa više od 10 godina iskustva u primjeni Adizes metodologije i obrazovanju menadžera. Uz konsultantska znanja stečena u Sjedinjenim državama i zemljama Evropske Unije, sa velikim entuzijazmom radi na nizu naprednih tema vezanih za preduzetništvo i upravljanje kompanijama, poput strateškog planiranja, upravljanja resursima, upravljanja promjenama, komunikacijskih vještina i vještina prodaje. Kao konsultant i trener, radio u regionu Jugoistočne Evrope.

U Bosni i Hercegovini, u više navrata kao konsultant angažovan za firme kao što su ITC Zenica, GS TMT, CPA, Violeta, Telekom RS, Uniqa osiguranje Sarajevo, Authority Partners, OBI, Sector Security, Natron Maglaj itd.

Izuzetan integrator i mentor za manje grupe, privatno i poslovno posvećen filozofiji Adižes metodologije koja insistira na timskom radu i sinergetskim efektima timskog rada.

Redovan je učesnik godišnjih sastanaka saradnika Adizes instituta koji po Adizes metodologiji rade širom svijeta.

Prije angažmana u ASEE, radio u Hrvatskoj elektroprivredi, te kao menadžer u multinacionalnim kompanijama Johnson&Johnson i Berlitz Language Centre.

Adižes pristup:  ASEE svoj pristup treninzima zasniva na jedinstvenoj sopstvenoj metodologiji koja se preko 20 godina usavršava, nadograđuje i razvija. Na startu ASEE metodologija je bila bazirana na pristupu i know-how  Adizes Institute, USA, ali je i od početka dograđivana drugim svjetskim metodama stalno uvažavajući kulturološke razlike. Ovog trenutka u ASEE postoji  lista od 40 treninga koji se izvode kao otvoreni i kao inhouse. Ove obuke pokrivaju različite oblasti: menadžment, prodaju i marketing, proizvodnju, ljudske resurse.  ASEE ima po nekoliko vrlo iskusnih predavača-konsultanata za svaku oblast. Predavači na treninzima su birani tako da, sem predispozicija da znaju da prenesu predmetnu materiju, budu i osobe koje imaju praktično višegodišnje iskustvo iz iste. Svi vodeći predavači i treneri angažovani su i kao konsultanti pri praktičnom rješavanju problema u organizacijama iz raznovrsnih industrijskih grana.

Metod rada na seminaru:  Obuke se sprovode kroz radionice interaktivnog karaktera. Kako bismo prevazišli metodički problem da edukacija  ostane na nivou didaktičke deklaracije, a u skladu sa najsavremenijim trendovima u edukaciji, teme su podržane  vježbama u kojima se zahtijeva interakcija i uključivanje učesnika obuka, kako timski, u parovima ili pojedinačno. Definiše se kako opšte koncepte primijeniti u  svakodnevnoj praksi.

Nakon predavanja koje predstavlja koncept, prakticiraju se vježbe, te uz pomoć igre, upitnika i rasprava uvlače polaznici i u aktivno sudjelovanje. Vježbe i igre se definiraju uputstvima i nakon toga učesnici preuzimaju različite uloge u njima.  Istraživanja su pokazala da odrasli zapamte više kada su aktivno uključeni. Klimu u kojoj se uči gradimo raznim načinima aktiviranja učesnika.

Kotizacija po sudioniku iznosi 220,00 KM (+PDV).

U cijenu je uključeno:

•             Stručna predavanja ASEE konsultanata,

•             Pisani materijali koji pokrivaju program,

•             Popis sudionika seminara s podacima za daljnje kontakte,

•             Certifikat

•             Ručak, kafa i piće za vrijeme pauze.

Napomena:

Popust 10% za 2 i više odnosno 20% za 5 i više učesnika iz  iste organizacije/kompanije.

Prijave slati najkasnije do 02.04.2018. na office@asee.ba

Više o Adizes  Institutu pogledajte na http://dev.adizes.com/ te na http://www.asee.biz.

 

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavni obrazac

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave