Seminar: Delegiranje odgovornosti i formiranje timova

07.04.2014. 08:49 / Izvor: eKapija.ba
Seminar: Delegiranje odgovornosti i formiranje timova

Efikasno delegiranje daje poslove onima koji su najbolji u tom poslu,najbolje obučeni da urade taj posao koji im daje odgovarajući nivo slobode da završe posao na najefikasniji i najproduktivniji način.

Seminar: Delegiranje odgovornosti i formiranje timova

Datum:  24.-26.04.2014.

Mjesto: BRELA

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com, durakovicnadira@yahoo.com

Rok za prijavu je: 18.04.2014.

Delegiranje odgovornosti predstavlja dodjeljivanje poslova pojedincima ili timovima.

Efikasno delegiranje daje poslove onima koji su najbolji u tom poslu,najbolje obučeni da urade taj posao koji im daje odgovarajući nivo slobode da završe posao na najefikasniji i najproduktivniji način. Efikasno delegiranje poboljšava raspoređivanje vremena, da planirate unaprijed, poboljšava motivaciju, razvoj tima, da se zadaci bolje rade i jačaju ulogu vođe i poboljšavaju vještine vođenja.Kako uspješno delegirati dio svoji zadataka, kako formirati produktivan tim, kako isplanirati njihova zaduženja i rješavati probleme vezane za delegirana zaduženja, kako razviti vještine racionalnog korišćenja vremena i mnoge druge odgovore potražite na interaktivnom seminaru.

Krizne situacije, neadekvatno planiranje, previše posla u isto vrijeme, odsustvo delegiranja, lična neorganizovanost, slaba komunikacija i dr. su samo neki od najvećih potrošača našeg vremena. Efikasno vođenje timova sa raznovrsnim vještinama, iskustvima i motivacijom članova tima omogućava da brzo odgovore kako ekonomskim, tržišnima tako i tehnološkim promjenama u okruženju. Efektivan tim može donjeti bolje i kvalitetnije rezultate nego grupa pojedinaca koja radi nezavisno jedan od drugoga. Samo tim koji posjeduje komplementarne vještine i motiviran je timskim radom dat će najbolje rezultate za koje će biti ocjenjen i nagrađen.

Seminar namjenjen

Rukovodiocima (menadžerima), direktorima, odjelima za ljudske resurse, vođama timova, organizacijama u kojima je zastupljen timski rad, javnim institucijama, privatnim preduzećima i svima koje zanima ova tema.

Kratki sadržaj seminara:

• Delegiranje odgovornosti

• Prednosti i ograničenja delegiranja

• Efikasno delegiranje odgovornosti

• Šta predstavlja tim

• Vrste timova

• Kako odrediti i formirati produktivan tim

• Kako voditi tim

• Kako rješavati probleme u timu

Metode rada

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave