Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar: Istraživanje tržišta za mele i srednje biznise

22.06.2014. 13:16 / Izvor: eKapija.ba

Područna privredna komora Banja Luka u saradnji sa  Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci  organizuju  03. 07. 2014. godine u vremenu od 09.00 do 15.00 časova,  seminar pod nazivom „Istraživanje tržišta za male i srednje biznise“.

Cilj seminara: Upoznati učesnike obuke sa marketinškom poslovnom orijentacijom, prednostima i ograničenjima samostalnog istraživanja tržišta i marketinškog istraživanja tržišta. Učesnici obuke će biti osposobljeni da kreiraju vlastiti upitnik  za analizu tržišne tražnje i da koriste savremene internet aplikacije za samostalno istraživanje tržišta.

Kome je namijenjen: Seminar je namijenjen vlasnicima i menadžerima malih i srednjih preduzeća, rukovodiocima prodaje i marketinga, pojedincima i grupama ljudi koji žele da pokrenu vlastiti biznis ili unaprijede postojeći.

Pogram seminara:

Od prodajne do marketinške orjentacije

Istraživanje tržišta i istraživanje marketinga – sličnosti i razlike

Uloga marketinškog informacionog sistema u istraživanju tržišta

Samostalno ili plaćeno istraživanje?

Šta treba da istražimo (analiza potrošačke tražnje, analiza konkurencije, analiza tržišta dobavljača, analiza poslovnog okruženja)?

Primjena upitnika na slučajnom uzorku za ispitivanje tržišne tražnje

Mogućnosti i ograničenja elektronskog istraživanja tržišta

Predavač: doc. dr Saša Petković, univerzitetski profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i projektni menadžer u „CARE International” sa 15-godišnjim iskustvom u upravljanju regionalnim i međunarodnim projektima.

Materijal: Obezbijeđen je materijal za polaznike seminara u elektronskoj formi.

Certifikati: Polaznici dobijaju potvrdu da su odslušali seminar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave