Seminar: Kako agilne organizacije upravljaju promjenama

24.08.2016. 09:52 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Kako agilne organizacije upravljaju promjenama

Opstanak i organizacija i zaposlenika ovisi o njihovim sposobnostima blagovremenog prepoznavanja promjena, procjene potrebnih korektivnih mjera i njihovom učinkovitom primjenom.

Naklada MATE organizuje seminar na temu Opstanak najjačih - kako agilne organizacije upravljaju promjenama, 27.9.2016., Sarajevo a predavač: Dr. sc. Dino Ivan Dogan.

OPIS SEMINARA:

„Samo mijena stalna jest“ - stara Heraklitova izreka nikada nije bila aktualnija nego danas. Poduzeća i pojedinci su izloženi sve češćim i sve dubljim promjenama. Opstanak i organizacija i zaposlenika ovisi o njihovim sposobnostima blagovremenog prepoznavanja promjena, procjene potrebnih korektivnih mjera i njihovom učinkovitom primjenom. Seminar pokriva uspješne pristupe kako razviti takvu vrstu agilnosti što na organizacijskoj što na individualnoj razini. Između ostalog će se razmatrati mogućnosti blagovremenog prepoznavanja nadolazećih promjena i strategije kako na iste odgovoriti na operativnoj razini, na razini vodstva (leadership) i kako razviti korporacijsku kulturu „agilnosti“. S obzirom da je promjena obrazaca ljudskog ponašanja najzahtjevniji dio upravljanja promjenama, tijekom seminara će se posebna pozornost posvetiti mogućim izvorima otpora naspram promjenama i pristupima kako uspješno savladati te otpore.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, NAUČIT ĆETE:

•             bolje razumjeti zašto su promjene neizbježne i kako te promjene manje doživljavati kao prijetnje već kao prilike

•             lakše prepoznati nadolazeće promjene

•             bolje procijeniti dimenzije tih promjena

•             lakše prihvatiti promjene i na osobnoj razini te time postati aktivni dio rješenja

•             raspolagati alatima kako uspješno upravljati organizacijskim promjenama 

•             bolje procijeniti otpore naspram promjenama koje organizacije mogu pružiti i raspolagati strategijama kako premostiti otpore

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Program je namijenjen za svakoga tko je odgovoran, ili radi na promjenama organizacijskih aktivnosti, bilo kao menadžer, voditelj odjela, supervizor, voditelj projekta, član tima ili unutarnji i vanjski agent. Ovo je idealna prilika za svakoga tko želi proširiti i razviti svoja znanja te razumjeti kako učinkovito upravljati i pristupiti promjenama u organizaciji. 

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

Seminar je koncipiran kao interaktivni format. Predavač pored teoretske podloge polaznicima tijekom cijelog seminara prezentira konkretne slučajeve iz svoje bogate poslovne prakse. Uz to polaznici u svakom trenutku imaju mogućnost postavljanja pitanja i iznošenja svojih poslovnih slučajeva te iste staviti na diskusiju.

RASPORED:

                Teme

09:00 - 10:30       Što je agilnost? Zašto je organizacijama i pojedincima potrebna agilnost?

10:30 - 10:45       Pauza za kavu

10:45 - 12:30       Obilježja agilne organizacije

12:30 - 13:30       Pauza za ručak

13:30 - 15:00       Što je upravljanje promjenama i kako se uspješno nositi s otporima

15:00 - 15:15       Pauza za kavu

15:15 - 16:30       Best practice case study: praktični primjer uspješnog upravljanja promjenama

PREDAVAČ NA SEMINARU:

Dr. sc. Dino Ivan Dogan doktorsku disertaciju „Strateški management logistike“ obranio je 1993. godine na Ekonomskom fakultetu u Stuttgartu.

Iste godine započinje međunarodnu industrijsku karijeru u telekomunikacijskoj tvrtki Alcatel u kojoj je tijekom 10 godina obnašao rukovodeće funkcije u njemačkoj podružnici Alcatela i središnjici Alcatela u Parizu. U Hrvatsku dolazi 2003. godine na mjesto člana Uprave i financijskog direktora tvrtke Vipnet. U Austriju odlazi 2009. godine na mjesto člana Uprave i financijskog direktora tvrtke Mobilkom Austria. Nakon što 2010. godine postaje i član Uprave Telekom Austria AG preuzima ulogu glavnog direktora za integraciju u pripajanju Mobilkoma Austria AG Telekomu Austria AG. Za uspješnu integraciju dobiva međunarodno priznanje. Početkom 2011. godini surađuje s Boston Consulting Grupom kao stariji vanjski savjetnik. Iste godine postaje član Uprave i glavni direktor za financije Hrvatskog Telekoma. Od 1. travnja 2014. godine je predsjednik Uprave konzultantske tvrtke Macaklin d.o.o., koju je 2008. godine osnovao.

Više godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilista u Stuttgartu i Zagrebu te Gospodarske akademije u Stuttgartu. Suosnivač je međunarodne njemačke škole u Zagrebu. Viši je predavač na katedri za management Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa i Voditelj Diplomskog studija poslovne administracije (MBA) smjer Management. Od 2012. do 2014. je bio predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i danas je počasni predsjednik komore.

Reference:

+ dodati slide sa referencama logićima kompanija

Informacije i prijave:

Kotizacija za seminar iznosi 160 € + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, stručna literatura, certifikat o usavršavanju, ručak i osvježenje.

Na kraju programa sudionici će dobiti certifikat izdan od strane Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao priznanje za sudjelovanje na ovom programu.

Naklada MATE d.o.o. svim sudionicima seminara poklanja knjigu KAOTIKA, Upravljanje i marketing u turbulentnim vremenima čiji je autor Philip Kotler

Prijave se primaju do 23.09.2016.

Odobravamo popust „3 za 2“, za dvoje polaznika iz iste tvrtke, treći polaznik seminar prati GRATIS!

Broj polaznika je ograničen!

Kontakt podaci:

Boško Njavro,

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob:     +387(0) 63 472 847

naklada.mate@infoneum.com

www.naklada-mate.ba

 

PREUZMI DOKUMENTE:
PRIJAVA-opstanak_najjacih.doc
Opstanak_najjacih_F.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave