Seminar Naklade Mate: Analiza financijskih izvješća

27.10.2014. 08:31 / Izvor: eKapija.ba
Seminar Naklade Mate: Analiza financijskih izvješća

Naklada Mate organizuje seminar: Analiza financijskih izvješća 20.11. 2014. u hotelu Art u Sarajevu. Predavač na seminaru je profesor Andrej Grubišić.

Naklada Mate organizuje seminar: Analiza financijskih izvješća 20.11. 2014. u hotelu Art u Sarajevu. Predavač na seminaru je profesor Andrej Grubišić.

Svrha seminara:

Svrha programa je kreirati kritičnu razinu razumijevanja financija kako bi se kvalitetno moglo procijeniti rezultate poslovanja kompanije. Konkretno, to znači razumijevanje financijskih termina, procesa i načina na koji se poslovne aktivnosti tvrtke reflektiraju na njen financijski uspjeh – točnije, njenu vrijednost.

Svrha programa je na koncizan i pragmatičan način polaznicima približiti elementarne koncepte iz analize financijskih izvješća, te je stoga intencija osposobiti polaznike da nakon završetka edukacije budu u stanju:

•      Interpretirati glavne stavke računa dobiti i gubitka i bilance

•      Izračunati i objasniti operativni, financijski i investicijski novčani tok kompanije

•      Izračunati i interpretirati financijske omjere likvidnosti, aktivnosti, zaduženosti i profitabilnosti

•      Razumjeti na koji način različite kombinacije profitne marže, obrtaja ukupne ili dijelova imovine te struktura izvora financiranja utječu na rezultate poslovanja

•      Razlikovati internu od održive stope rasta kompanije

•      Razumjeti utjecaj fiksnih operativnih troškova na operativni rizik i način na koji se on mjeri (koncept operativne poluge)

•      Razumjeti utjecaj fiksnih troškova financiranja na financijski i ukupni rizik, te način na koji se on mjeri (koncept financijske poluge)

Kome je program namijenjen:

•      Članovima uprava, višem i srednjem menadžmentu zaduženom za nefinancijski segment poslovanja

•      Direktorima tvrtki čija specijalizacija nisu korporativne financije

•      Projektnim menadžerima

•      Odjelu marketinga

•      Djelatnicima financijskih institucija koji su u doticaju s korporativnim sektorom i potrebno im je razumijevanje osnova korporativnih financija

•      Djelatnicima javne uprave, ministarstava i ostalih javnih službi kojima je potrebno razumijevanje osnova korporativnih financija

Predavač na seminaru:

 Andrej Grubišić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Zagreb, 2001.godine smjer financije. Dvije godine nakon magistrirao je na Webster University, St. Louis (SAD). Krajem 2007. je stekao doktorat iz područja financija na Business School Lausanne u Švicarskoj na temu ˝Value-based management: Is it embraced in practice˝.

Trenutno pohađa CFA program i kandidat je za polaganje 2.stupnja.

Andrej je karijeru započeo 2002. u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc. 2003. godine dolazi u Hrvatski Telekom na poziciju asistenta u uredu člana Uprave za financije gdje je zadužen za poslove riznice i korporativnih financija, nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe. 2007. godine postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja. Početkom 2010. osniva tvrtku specijaliziranu za transakcije spajanja i preuzimanja, pribavljanja kapitala, valuacije i financijsko restrukturiranje – Grubišić & Partneri. Dugogodišnji je predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na predmetima ˝Poslovne financije˝ i ˝Financijski menadžment˝.

Profesor Andrej Grubišić je već 5. put predavač na seminarima u Sarajevu, u organizaciji Naklade MATE d.o.o. i njegove seminare je do sada pohodilo više od stotinu uglednih poslovnih ljudi iz BiH. Ukupna ocjena ankete njegovih seminara nikad nije bila ispod 4,8.

Raspored:

09:00-10:00 

Struktura i analiza računa dobiti i gubitka

Struktura i analiza bilance

10:00-10:15

Pauza

10:15-11:15   

Izračun operativnog, investicijskog i financijskog novčanog toka

Financijski omjeri likvidnosti i aktivnosti

11:15-12:15  

Financijski omjeri zaduženosti i profitabilnosti

Du Pont analiza

12:15-13:15

Pauza – ručak

13:15-14:15  

Osnove financijskog planiranja

Interna i održiva stopa rasta

14:15-14:30   

Pauza

14:30-15:30   

Praktični primjeri i vježbe

15:30-16:30   

Operativna i financijska poluga

Informacije i prijave:

Prijave se primaju do 18.11.2014.

Broj polaznika je ograničen!

Seminar će se održati u Sarajevu u hotelu ART koji se nalazi na Baščaršiji i posluje u sklopu hotela Europa.

 

 

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVA-analiza_fin_izvjesca.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave