Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar: Napredne vještine prodaje i pregovaranja

20.05.2020. 10:11 / Izvor: Akta.ba

Seminar: Napredne vještine prodaje i pregovaranja
Datum i mjesto održavanja: 09.06. - Sarajevo
Predavač: Jasmin Kukuljac

Seminar je ograničen na 20 učesnika, požurite sa prijavom!

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

Sposobnosti za prodaju i pregovaranje s klijentima potrebno je kontinuirano razvijati radi uspješnog i dugoročnog održavanja odnosa. Na ovom praktičnom seminaru polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što trebate činiti i ono što ne smijete činiti. Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos?

Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo s teškim i agresivnim klijentima. 
 
Naučit ćete analizirati motive kupaca, kako pregovarati, a ne pogađati se. Moći ćete odrediti vlastitu strategiju i taktiku, kao i sagledati stavove druge strane. Upoznat ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako smanjiti otpor.

Na seminaru koji za Vas organizuje SYS Company, a kroz koji će vas voditi vrhunski komercijalni direktor sa bogatom profesionalnom karijerom Jasmin Kukuljac.

Teme seminara:
✓ Šta su pregovori (definicija)?
✓ 4 koraka procesa pregovora!
✓ Priprema!
✓ Slučaj (case)!
✓ Igranje uloga (role play)
✓ Psihološki alati
✓ Vrijednosna matrica!
✓ Zatvaranje ugovora!

Po završetku seminara polaznici će znati: 
✓ Kako pregovorima dobiti najbolji mogući ishod za vaš posao?
✓ Kako imati zadovoljne klijente koji su sretni što posluju s vama i žele nastaviti to poslovanje?
✓ Kako dobiti reputaciju tvrdog pregovarača, ali vrijednog poštovanja.
✓ Kako procijeniti svoje pregovaračke kompetencije? Kako razumjeti principe pregovaranja?
✓ Kako razumjeti važnost i dobrobit uspješnog pregovaranja?
✓ Kako pregovarati u jednostavnim situacijama?

 

Ciljna skupina polaznika:
Direktori i voditelji prodaje, komercijalisti i ostalo prodajno osoblje, voditelji izvoza, Key Account Manageri, svi koji rade u B2B i B2C okruženju, sve osobe koje su u direktnom kontaktu s krajnjim kupcima, vlasnici malih i srednjih kompanija, svi koji žele prodavati više i jednostavnije, uočiti pogreške koje rade u prodajnom procesu te bi željeli postati usješniji prodavači.

 

PREDAVAČ

Jasmin Kukuljac

Iskusni komercijalni direktor sa bogatom profesionalnom karijerom koji je radno iskustvo sticao kao KAM, a kasnije i direktor u Direktora Nestle Adriatic BH, izvršni direktor u Markur/Vienna Osiguranje i na kraju kao komercijalni direktor i član uprave u Orbico akademiji.

Jamin posjeduje visok nivo poznavanja distributivnih kanala i ekspert je za širenje tržišta i razvoja poslovanja. Njegove vještine uključujuju procese od pregovora, akvizicija, razvoja principala, poslovnih partnera do nadgledanja svakodnevnog poslovanja, sa visokom sposobnošću vođenja komercijalnih timova u cilju rasta P&L performansi i povećanja prihoda.

Kroz upravljao sektorima prodaje, marketinga, rizika i tehnikom osiguranja i upravljao timovima kod uspješnih lansiranja i implementacije novih brandova i proizvoda.  Sa velikim procentom uspjeha akvizira je nove brandove i principale za teritoriju SEE.

Kroz svoju dugogodišnju karijeru bio je učesnik konferencija FMCG, Lidership konferencije, AC Nielsen, Non stop sales i mnoge druge kao predavač, panelista i ekspert, a trenutno je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i BURCH univerzitetu.

Kroz svoje bogato radno iskustvo naš predavač također je radio: Treninge za uposlenike iz 21 zemlje koji obnašaju razne funkcije od KAM, Brand Managera, Finansijskih kontrolora, Team lidera, Komercijalnih Direktora, GM-ova, bio lider tima za edukaciju u sektoru pregovora, prodaje, prezentacijskih vještina, partner managementa te motivacije, upravljao sektorima prodaje, marketinga, rizika i tehnikom osiguranja i upravljao timovima kod uspješnih lansiranja i implementacije novih brandova i proizvoda te sa velikim procentom uspjeha akvizira nove brandove i principale za teritoriju SEE.

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA SEMINARA

SYS Company edukacijski centar
Adresa: Zmaja od Bosne 12C (Kubus C), 71000 Sarajevo
Vrijeme: 09. juni, 10-16h

 

CIJENA SEMINARA

Kotizacija za učešće na seminaru Napredne vještine prodaje i pregovaranja iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 01. juna iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje: 
✓ Učešće na seminaru
✓ Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
✓ Materijal za pisanje
✓ Potvrdu o učešću na seminaru
✓ Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:
E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave