Seminar o opasnim hemikalijama i proizvodima 06. aprila u Banjoj Luci

16.03.2012. 11:49 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o opasnim hemikalijama i proizvodima 06. aprila u Banjoj Luci

Institut zaštite, ekologije i informatike, naučno-istraživački institut Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, sprovodi obaveznu edukaciju o opasnim hemikalijama – vandredni seminar na temu: Opasne hemikalije i proizvodi, Zakonska regulativa, upravljanje, zaštita.

Seminar će se održati 06. april (petak) 2012. godine u Institut zaštite, ekologije i informatike, Vidovdanska 43, Banja Luka.

Seminar se provodi u skladu sa Zakonom o hemikalijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 25/09) i Zakona o biocidima („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 37/09)., a nakon što su uočeni određeni problemi kod pravnih subjekata koji se bave proizvodnjom, skladištenjem i prodajom opasnih hemikalija i proizvoda kod dostavljanja potrebne dokumentacije za upis hemikalija i biocida u Integralni inventar hemikalija, kao i nedostatke u sadržaju dokumenata, u dijelu koji se odnosi na klasifikaciju i obilježavanje, te izradu Bezbjednosno-tehničkog lista, Institut zaštite, ekologije i informatike, Banja Luka, te na osnovu sugestije Ministarstva da se održi vanredni seminar za odgovorna lica i radnike koji nisu bili obuhvaćeni prethodnim seminarima, kasnije su registrovani ili je došlo do promjene odgovornog lica.

Cilj seminara je upoznavanje sa zakonskim propisima iz oblasti opasnih hemikalija i proizvoda (biocidi i pesticidi), zaštitom od štetnog djelovanja hemikalija, te sticanje znanja o zaštiti od opasnih hemikalija za radnike zaposlene u pravnom i fizičkom licu koja se bave proizvodnjom i prometom opasnih hemikalija, biocida i sredstava za zaštitu bilja koja sadrže opasne hemikalije, kao i obavezama pravnih subjekata koje su predmet inspekcijskih organa i sl.

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim licima (odgovornim licima/savjetnicima i radnicima) koja se bave proizvodnjom, prometom i skladištenjem opasnih hemikalija i proizvoda koja ih sadrže (biocidi i pesticidi), zdravstveno-sanitarnim inspektorima, ekološkim i poljoprivrednim inspektorima i drugim zainteresovanim.

Više informacija o seminaru možete dobiti na stranici www.institutzei.net, kao i putem telefona 051/218-322.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave