Seminar o opasnim hemikalijama i proizvodima, 16. decembra u Banjoj Luci

26.11.2011. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o opasnim hemikalijama i proizvodima, 16. decembra u Banjoj Luci

Institut zaštite, ekologije i informatike, naučno-istraživački institut Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, sprovodi obaveznu edukaciju o opasnim hemikalijama, a u skladu sa Zakonom o hemikalijama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 25/09) i Pravilnikom o uslovima i načinu sticanja i provjeri znanja o zaštiti od opasnih hemikalija ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 23/10).

U vezi sa navedenim, ovaj Institut organizuje drugi seminar u 2011. godini na temu: "Opasne hemikalije i proizvodi, zakonska regulativa, nadzor nad uvozom, vođenje evidencija, implementacija baze podataka, prevoz opasnih materija, zaštita". Seminar će se održati 16. decembra 2011. godine u zgradi Vlade Republike Srpske, Trg Republike Srpske 1, Banja Luka, Konferencijska sala.

Cilj seminara je upoznavanje sa novinama u zakonskoj regulativi i nadzoru nad uvozom opasnih hemikalija i proizvoda (biocidi i pesticidi), vođenjem evidencija, implementacijom baze hemikalija, obavezama pravnih subjekata koje su predmet inspekcijskih organa, praktičnim iskustvima izrade scenarija izloženosti, prevozom opasnih materija, zaštitom od štetnog djelovanja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, te sticanje znanja o opasnostima i zaštiti od opasnih hemikalija za radnike zaposlene u pravnom i fizičkom licu koja se bave proizvodnjom i prometom opasnih hemikalija, biocida i sredstava za zaštitu bilja koja sadrže opasne hemikalije.

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim licima (odgovornim licima i radnicima) koja se bave proizvodnjom, prometom i skladištenjem opasnih hemikalija i proizvoda koja ih sadrže (biocidi i pesticidi), inspekcijskim organima, zdravstvenim radnicima, prvenstveno medicini rada, radnicima ministarstava, institututa, zavoda, zdravstveno-sanitarnim inspektorima, ekološkim i poljoprivrednim inspektorima, referentima za zaštitu životne sredine i zaštitu na radu, odgovornim licima u pravnim licima koja se bave proizvodnjom, prometom, korišćenjem i skladištenjem opasnih hemikalija, odgovornim licima u vodovodima, bazenima i drugim zainteresovanim.

Program rada biće dostupan na web stranici www.institutzei.net. Za sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona/faksa: 051/218-322.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave