Seminar o temi "Povrat PDV-a iz inozemstva"

08.05.2013. 08:23 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o temi 'Povrat PDV-a iz inozemstva'

Učesnici ovog seminara će se upoznati sa procesom refundacije PDV-a te će dobiti informacije o potrebnoj dokumentaciji.

 

Predstavništvo Njemačke privredne komore u BiH i Udruženje za unapređenje njemačkobosanskohercegovačkih privrednih odnosa (DBHWV) u saradnji sa Privrednom komorom Zeničkodobojskog kantona u četvrtak, 9. maja u Zenici organizuju seminar o temi "Povrat PDV-a iz inozemstva".

Stope PDV-a u Evropi kreću se od 17 do 25 odsto. Refundacijom PDV-a je moguće uštedjeti i do jedne petine troškova. PDV se najčešće refundira za hotelski smještaj, sajmove, kongrese, seminare, kotizacije, članarine, putarine, gorivo, advokatske usluge, usluge reklame, usluge lizinga, poslovne zabave, obrade proizvoda i dr. Zahtjev za refundaciju se podnosi najkasnije šest mjeseci po isteku kalendarske godine. Zahtjev za refundaciju PDV-a plaćenog tokom kalendarske 2012. godine moguće je podnijeti do 30. juna 2013. godine.

Učesnici ovog seminara će se upoznati sa procesom refundacije PDV-a te će dobiti informacije o potrebnoj dokumentaciji. Partner u realizaciji seminara je firma IMO JUNIOR d.o.o. iz Orašja, koja je specijalizirana za usluge refundacije PDV-a iz inozemstva za firme iz Bosne i Hercegovine na ime troškova usluga u inostranstvu.

Seminar se održava u Privrednoj komori ZE-DO kantona (M. Tarabara br. 15, Zenica) sa početkom u 11 sati. Obavezna je prethodna prijava. Više informacija na web stranici Predstavništva Njemačke privredne komore u BiH http://bosnien.ahk.de

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave