Seminar o upravljanju radnim učinkom

25.06.2014. 11:58 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o upravljanju radnim učinkom

Upravljanje radnim učinkom pomaže i rukovodiocima i zaposlenima da zajedno planiraju ciljeve i očekivani učinak što može biti dobra podloga i za nagrađivanje zaposlenih a i unaprijeđenje.

UPRAVLJANJE RADNIM UČINKOM

Datum:   10.-12.07.2014.

Mjesto:  Brela

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com , durakovicnadira@yahoo.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 04.07.2014.

Ljudski resursi su pokretači svih organizacija ,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULJR će obezbijediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene“

Upravljanje radnim učinkom predstavlja postupak koji se odvija u tri važna koraka:

1.postavljanje ciljeva i praćenje radne uspješnosti

2.ocjenjivanje

3.pružanje povratne informacije

Upravljanje  radnim učinkom pomaže  i rukovodiocima i zaposlenima da zajedno planiraju ciljeve i očekivani učinak što može biti dobra podloga i za nagrađivanje zaposlenih a i unaprijeđenje. Povratna informacija i organizovanje sastanka u četri oka omogućava menadžerima(rukovodiocima) da dođu do suglasnosti ocjene i time smanje rizik od bilo kakvih iznenađenja kao što su žalbe pa i tužbe.

Ukoliko ocjenjivanje radne učinkovitosti provodite jedanput godišnje ovo je prava prilika i vrijeme da sprovedete efikasan proces u tri važna koraka.Naučite postavljati ciljeve na početku godine ocjenjivanja,pratite radnu uspješnost,definišete sposobnosti i ponašanja.,ocjenite  i pružite povratnu informaciju.

Koristi za učesnike seminara

• Kako izbjeći nedostatke u postojećoj proceduri ocjene o radu ?Kako postaviti ciljeve na početku godine ocjenjivanja,kako obaviti feedback intervju ili  kako uspostaviti sistem za upravljanje radnom uspješnošću kroz tri važna koraka?Odgovore potražite na interaktivnom otvorenom seminaru.

 Kratki sadržaj seminara:

• Pojam i značaj upravljanja radnim učinkom kroz tri važna koraka(postavljanje ciljeva I praćenje radne uspješnosti,ocjenjivanje I pružanje povratne informacija)

• Pozitivni i negativni efekti ocjenjivanja

• Metode ocjenjivanja

• Greške u ocjenjivanju

• Izvori informacija o radnoj uspješnosti

• Pružanje povratne informacije(feedback intervju)

-Timski rad i ocjenjivanje timova

 Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave