Seminar 'Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu'

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar "Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu"

02.04.2019. 11:51 / Izvor: Akta.ba

SEMINAR „ULOGA I ZNAČAJ STRUČNJAKA ZAŠTITE NA RADU“

23-24.04.2019., Hotel „SUNCE“, Neum

Koje su koristi od pohađanja seminara?

Ističući važnu ulogu stručnjaka zaštite na radu, potrebu njihovog odgovarajućeg statusa, razvoja karijera i stvaranja uslova za njihov kvalitetniji rad kod poslodavaca i u ovlaštenim institucijama za poslove zaštite na radu, prepoznali smo značaj i organizirali ovaj seminar. Sama pomisao na dolazak inspektora u poduzeće stvara neugodan osjećaj i strah. U mnoštvu propisa i obaveza teško se snaći.

Za poslodavce je od posebnog značaja poznavanje propisa iz oblasti zaštite na radu i dobro snalaženje u optimiziranju njihove provedbe u paksi, polazište su za uspješnu zaštitu radnika, ali i postizanja ciljeva u smanjenju troškova u poslovanju, povećanju produktivnosti i stvaranju ugleda dobrog poslodavca. Iz tih razloga smo na ovom seminaru posvetili kao glavnu temu: povredu na radu. Pokušat će se kroz metodologije inspekcijskog nadzora i sudskog postupka pojasniti što se objektivno smatra izvršenjem tih obaveza.

Kroz interaktivni pristup na seminaru, učesnici će biti u prilici da direktnom komunikacijom sa predavačima (iz različitih oblasti) dobiju odgovore na pitanja i dileme u vezi pravilne primjene zakonskih propisa koji se tiču povrede na radu - pravu i naknadi štete od strane radnika.

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen svim vlasnicima poduzeća, voditeljima odjela ljudskih resursa, voditeljima odjela zaštite na radu, uposlenicima zaduženim za obračun plaća i vođenje kadrovskih evidencija o zaposlenima.

Koje su teme?

Teme su struktuirane tako da upoznaju učesnike sa zakonskim obavezama u FBiH, RS-u i Distriktu Brčko. Koju dokumentaciju morate imati u kompaniji kada dođe inspekcija? Šta je predmet nadzora inspektora i koje su najčešće greške koje se utvrđuju kod poslodavaca? Također, na brojnim primjerima iz prakse moći ćete da provjerite da li poslujete po Zakonu i na koji način izbjeći plaćanje nepotrebnih kazni i provođenje prekršajnih postupaka. Koja su prava i obveze radnika? Koje su obveze poslodavca? Ko obavlja poslove zaštite na radu i pod kojim uslovima? Koja su sredstva rada i sredstva zaštite? Kaznena i prekršajna odgovornost poslodavca, odgovorne osobe poslodavca i radnika su neke od tema koje će biti obrađene na seminaru. Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje u toku kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara, kao i dobijati odgovore na sva aktuelna pitanja iz područja zaštite na radu.

 

Predavači

Predavači su menadžeri sigurnosti i zaštite na radu, organi inspekcije i ministarstva FBiH i RS, te stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti sigurnosti i zaštite na radu.

 

Kotizacija

Kotizacija za seminar iznosi 350,00 KM

Popusti za više učesnika iz istog subjekta: 5% za drugog i 10% za trećeg.

Dodatni popust od 10% se odobrava za učesnike koji su odslušali neki od seminara CETEOR-a

POSEBNA PONUDA: Četvrti učesnik – GRATIS

Kotizacija uključuje troškove učestvovanja u radu seminara, osvježenje u pauzama, ručak, večeru, seminarski materijal i Uvjerenja o stručnom usavršavanju (smještaj nije uključen u kotizaciju).

Cijene su bez PDV-a

 

Mjesto i vrijeme

Seminar će se organizovati u hotelu „SUNCE“, u Neumu u periodu 23-24.04.2019. godine. Za učesnike seminara obezbjeđen je popust

za smještaj u odnosu na redovnu cijenu.

Kontakt telefon hotela „SUNCE“ je Davor Krešić: +387 36 88 00 33 ili recepcija@hotel-sunce.ba

 

Kontakt osoba: Elma Kavazović

Rok za prijavu: 17.04.2019. godine


Tel: +387 33 563 582 E-mail: ekavazovic@ceteor.ba
Fax: +387 33 205 725 Web: www.ceteor.ba

PREUZMI DOKUMENT:
Pozivnica i prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave