Seminar: Upravljanje promjenama

26.09.2019. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Upravljanje promjenama

Seminar je namijenjen višem i srednjem menadžmentu, zaposlenicima koji direktno učestvuju u realizaciji promjena, vlasnicima malih i srednjih kompanija..

Seminar: Upravljanje promjenama
24. oktobar - Sarajevo

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

U današnje vrijeme organizacije su suočene sa stalnim, kompleksnim promjenama koje istovremeno utiču na različite funkcije i poslovne segmente. Samo one organizacije koje paralelno i efikasno upravljaju sa više značajnih promjena mogu ostvariti sve svoje strateške ciljeve i rezultate. Sistemska i planska implementacija promjena u mnogome povećava uspjeh. Istraživanja pokazuju da su organizacije sa izgrađenim sistemom upravljanja promjenama šest puta efikasnije u ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva.

Poboljšanje organizacionih sposobnosti upravljanja promjenama je kompleksan zadatak, koji u suštini predstavlja izmjenu procesa implementacije i odnosa zaposlenika prema očekivanim promjenama. Devet od deset top menadžera smatra da je upravljanje promjenama jedna od kritičnih vještina za uspjeh organizacije. U osnovi zaposlenici su ti koji moraju nešto promijeniti u svom radu kao posljedica realizacije promjene. Ako se individualno zaposlenici ne mogu nositi sa promjenama, ako ne mogu prihvatiti nove načine rada, incijative su osuđene na propast. Jedan od osnovnih zadataka nosioca promjena je da pomognu zaposlenicima da što lakše prebrode tranziciju na novi način rada.

Upravljanje promjenama predstavlja strukturirani pristup uvođenju promjena u organizaciji na način koji olakšava zaposlenicima lakše prihvatanje promjena i prelazak sa starog na novi način rada. Organizacije koje imaju izgrađen sistem upravljanja promjenama kao i educirane voditelje promjena efikasnije se nose sa ovakvim problemima.

 

Teme seminara:

✓ Razumjevanje organizacijskih promjena
✓ Definisanje strategije za upravljanje promjenama
✓ Uloge i odgovornosti menadžera i zaposlenika u upravljanju promjenama
✓ Upravljanje promjenama na nivou pojedinca, tima i organizacije
✓ Faze životnog ciklusa implementacije promjene
✓ Zadobijanje povjerenja i podrške za implementaciju promjena
✓ Upravljanje oponentima promjena

 

Cilj seminara:

Upoznavanje učesnika sa menadžerskim vještinama i alatima koji se koriste za upravljanje promjenama, a koje će im omogućiti efikasno uvođenje promjena s ciljem lakšeg prihvatanja i implementacije na svim organizacionim nivoima. Kroz predavanja, grupni rad na vježbama, diskusije i razmjenu znanja i iskustva, učesnici će se upoznati sa:

✓ Razlozima i posljedicama promjena
✓ Uticajem promjena na zaposlenike i organizaciju
✓ Ulogama i odgovornostima učesnika
✓ Mogučim reakcijama učesnika na promjene i metodama upravljanja neželjenim ponašanjem učesnika
✓ Najvažnijim elementima komunikacije tokom promjena
✓ Upotrebom adekvatnih motivacijskih alata
✓ Najčešćim greškama u realizaciji promjena

 

Seminar je namijenjen:

Seminar je namijenjen višem i srednjem menadžmentu, zaposlenicima koji direktno učestvuju u realizaciji promjena, vlasnicima malih i srednjih kompanija, te svima koji žele licne sposobnosti, učinkovitost i odnose s drugima podići na višu razinu.

 

PREDAVAČI

Damir Karamehmedović, dipl.ecc
Damir je većinu karijere proveo na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Kao član Uprave Raiffeisen Banke zadužen za Operacije i IT direktno je bio odgovoran za upravljanje troškovima, odobravanje investicija i konačan profit. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti menadžmenta i IT-a. Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

Mr. sc. Safet Zečević
Safet profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Akademsko obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama i Engleskoj. Trenutno je izvršni direktor u firmi Integrirani poslovni sistemi d.o.o. koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA SEMINARA

SYS Company edukacijski centar 
Adresa: Zmaja od Bosne 12C (Kubus C), 71000 Sarajevo
Vrijeme: 24. oktobar 2019. godine., 09-16h

 

CIJENA

Kotizacija za učešće na seminaru Upravljanje promjenama 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 17. oktobra 2019. godine iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 315,00 KM (+17% PDV).
U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:


✓ Učešće na seminaru
✓ Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
✓ Materijal za pisanje
✓ Potvrdu o učešću na seminaru
✓ Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:
E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave