Seminar: Uvod u termografiju

12.12.2017. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Uvod u termografiju

Seminar je namijenjen inženjerima i tehničarima koji se u svom poslu susreću sa izazovima rada njihove opreme ili objekata u različitim temperaturnim uslovima.

IUS Life Centru organizuje seminar „Uvod u termografiju“.

Seminar nudi predstavljanje osnova, razvoja, tehnologije i primjene termografije u u industrijskom održavanju, građevinarstvu i planiranju industrijskih postrojenja kao i naselja. Naglasak je na razumijevanju osnova i principa uz praktične demonstracije same tehnologije.

Seminar je namijenjen inženjerima i tehničarima koji se u svom poslu susreću sa izazovima rada njihove opreme ili objekata u različitim temperaturnim uslovima, kao i svima onima koji žele svojim očima vidjeti raspodjelu temperature na različitim površinama, što je ljudskom oku nevidljivo.

"Predznanja nisu neophodna, bavimo se osnovama i uz jednostavne primjere činimo visoku tehnologiju dostupnom i potpunim početnicima. U ovisnosti o profesionalnom usmjerenju, poznavanje i upotreba termografije može značajno doprinijeti konkurentnosti na tražištu rada, naročito u oblastima gdje temperatura predstavlja kritičan parameter koji treba pratiti i posmatrati“, kazao je Aldin Camović, predavač i direktor kompanije MICOM BH.

Trajanje

15.00 - 19.00 (jedan dan)

Datum

20 decembra 2017.

Prijave do 20 decembra 2017.

Cijena programa

120.00 BAM

O predavaču: Aldin Camović

Inženjer elektrotehnike diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Direktor kompanije MICOM BH d.o.o. koja se bavi prodajom profesionalne opreme i tehničkom podrškom za istu. Certificirani Level I ITC termografist, uz znanja vezana za nadzor i kontrolu industrijskih procesa, procesnu kalibraciju kao i analizu stanja građevinskih konstrukcija termovizijom.

Angažovan kao predavač na temu termografije, procesne kalibracije, ali i mjerenja na telekomunikacionim  mrežama, kako od strane obrazovnih institucija, tako i od strane kompanija koje za navedene teme imaju interes.

Prijaviti se možete OVDJE

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave