Seminar: Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

22.04.2014. 09:05 / Izvor: eKapija.ba
Seminar: Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

Danas u poslovnom okruženju je veoma važno poznavanje prezentacijiskih i komunikacijskih vještina. Bez obzira na kojim poslovima radite i kojoj poziciji uvijek je potrebno komunicirati sa drugima.

Seminar: Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

Datum: 07.-09.05.2014.

Mjesto: Brela

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881     

e-mail: business.educa@gmail.com, durakovicnadira@yahoo.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 30.04.2014.

Danas u poslovnom okruženju je veoma važno poznavanje prezentacijiskih i komunikacijskih vještina. Bez obzira na kojim poslovima radite i kojoj poziciji uvijek je potrebno komunicirati sa drugima. Način na koji to radimo ostavlja prvi dojam na našeg sagovornika ili grupu kojoj nešto prezentiramo. Prezentacijske i komunikacijske vještine su jako važne ukoliko moramo nešto važno predstaviti, obratiti se javnosti, ukoliko mjenjamo radno mjesto ili započinjemo novu karijeru, ukoliko radimo na projektima, radimo timski ili jednostavno podnosimo izvještaj. Govorom tijela i razumjevanja u komunikaciji ostavljamo dojam samouvjerenosti što je veoma važno za uspješnu karijeru.

Umijeće dobrog prezentiranja i komuniciranja je neophodno bez obzira da li radite prodajnu prezentaciju, prezentirate važan projekat, vodite poslovni sastanak ili čak prezentirate svoj rad pred saradnicima ili korisnicima usluga. Osnovni cilj je poslati jasnu, uvjerljivu i učinkovitu poruku jer mala greška može nas dovesti u neugodnu situaciju bilo da je nešto prezentirano unutar ili izvan organizacije jer kada nešto se kaže to više nemožemo povratiti. Savladavanjem vještina prezentiranja i poslovnog komuniciranja otvaramo vrata uspješnog poslovanja, snalaženja u različitim situacijama jer dobra i kvalitetna komunikacija mnogo govori o nama samima.

KORISTI ZA UČESNIKE SEMINARA

Polaznici seminara će savladati osnovne elemente prezentacijskih i komunikacijskih vještina, vještina javnog nastupa, neverbalne komunikacije te kroz interaktivni rad i vježbe pomoću savjeta naučiti kako ostaviti bolji dojam o sebi i kako vježbati i usavršiti svoje prezentacijske, komunikacijske vještine i vještine javnog nastupa.

SEMINAR JE NAMJENJEN:

Menadžerima, direktorima, rukovodiocima, državnim službenicima i zaposlenima koji rade na projektima, marketinškim stručnjacima, zaposlenima u odnosima s javnošću, šalterskim radnicima koji imaju direktnu komunikaciju sa korisnicima usluga, stručnjacima za prodaju, tajnicama, administraciji, sekretarima, javnim institucijama, privatnim i javnim preduzećima, općinama/opštinama i svima koji imaju potrebu poraditi na svojim prezentacijskim, komunikacijskim vještinama i vještinama javnog nastupa.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave