Seminar: Vještine upravljanja vremenom

01.07.2014. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
Seminar: Vještine upravljanja vremenom

Glavni cilj seminara je obučiti polaznike mogućim tehnikama upravljanja vremenom, prenijeti znanja i vještine rješavanja stresnih situacija, kako bi pomogli prije svega sebi, ali i organizaciji.

VJEŠTINE UPRAVLJANJA VREMENOM

Datum:   16.-18.07.2014.

Mjesto: BRELA

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com

durakovicnadira@yahoo.com

Rok za prijavu je 11.07.2014.

Sami smo krivi  za sopstvene probleme sa vremenom jer dozvoljavamo  da vrijeme kojim raspolažemo ne bude adekvatno i potpuno iskorišćeno. Spremnost da se mijenjamo je upravo tačka oko koje se vrti  cio problem upravljanja vremenom. Krizne situacije, neadekvatno planiranje, previše posla u isto vrijeme, odsustvo delegiranja, lična neorganizovanost, slaba komunikacija idr. su samo neki od najvećih potrošača našeg vremena.

Upravljanje vremenom je vještina koja uspješne pojedince i organizacije razlikuje od neuspješnih. Samo sticanjem novih znanja, kvalitetom, inovativnošću, motivacijom zaposlenih i iskorišćenjem svih unutrašnjih potencijala organizacije će moći se snaći u novonastalim uslovima boreći se za svoju poziciju na tržištu.

Koristi za polaznike:

Glavni cilj seminara je obučiti polaznike mogućim tehnikama upravljanja vremenom, prenijeti znanja i  vještine rješavanja stresnih situacija, kako bi pomogli prije svega sebi, ali i organizaciji.

SEMINAR JE NAMJENJEN:

Menadžerima,rukovodiocima,zaposlenicima(sekretarima,administrativnim radnicima,..)javnim institucijama,privatnim preduzećima i svima koje zanima tematika.

 SADRŽAJ SEMINARA :

-pojam upravljanja vremenom

-analiza vremena

-delegiranje

-sastanci

-strategije upravljanja vremenom

- uspostavljanje učinkovite organizacije

- kako upravljati rokovima i smanjiti stres na poslu?

METODE RADA

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave