Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar za interne auditore - ISO/IEC 27001:2013

ISO/IEC 27001:2013 međunarodno je priznati standard koji pomaže organizacijama da zaštite osjetljive informacije kroz strukturirano upravljanje informacijskim sistemima, ljudima i procesima.

11.02.2020. 09:54 / Izvor: Akta.ba

Seminar za interne auditore - ISO/IEC 27001:2013

ISO/IEC 27001:2013

 

ISO/IEC 27001:2013 međunarodno je priznati standard koji pomaže organizacijama da zaštite osjetljive informacije kroz strukturirano upravljanje informacijskim sistemima, ljudima i procesima. Jedan od osnovnih alata razvoja sistema i njegovog usklađivanja je permanentno provođenje internih audita (unutrašnjih nezavisnih ocjena) unutar samih organizacija.

Kvalitetno provedeni interni auditi sistema upravljanja informacijskom sigurnošću su nužan preduvjet udovoljenja zahtjeva prema standardu ISO 27001 i kasnijoj certifikaciji (audit nezavisne institucije), te stalnog poboljšavanja sistema upravljanja informacijskom sigurnošću.

 

Cilj seminara

Edukacija osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja sigurnošću informacija.

Osposobljavanje za provođenje internih audita u vlastitoj, ali i drugim organizacijama (dobavljači, kooperanti i sl.).

 

Program seminara

Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara po temama pripreme, provedbe i izvještavanja o rezultatima internih audita.

n Dan 1 – Informacijska sigurnost u organizacijama

Osnove informacijske sigurnosti u kontekstu ISO 27001

n Dan 2 – Provedba internog audita

Koncepti auditiranja, inicijacija i provedba audit aktivnosti

n Dan 3 –  Provedba internog audita

Zaključivanje audita i post-audit aktivnosti

 

Ko može sudjelovati

Sve odgovorne osobe koje su u vlastitim organizacijama zadužene za upravljanje informacijskom sigurnošću, svi stručnjaci koji žele steći potrebna znanja za projekte uspostave ISMS-a u vlastitoj organizaciji s ciljem stjecanja ISO 27001 certifikata, voditelji odjela za internu reviziju i svi koji se bave internom revizijom ili to planiraju, te svi koji žele naučiti kako se uvodi, primjenjuje ili ocjenjuje sistem upravljanja informacijskom sigurnošću.

 

Certifikat

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema ISO/IEC 27001:2013, od TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group, koji je priznat od svih međunarodnih institucija i kao takav može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području (obrazovanje za eksternog i Lead-auditora, čime se otvara mogućnost rada za neku certifikacijsku ustanovu) i sl. Za rješavanje testa mogu se koristiti svi materijali i primjeri dobiveni na seminaru.

 

Predavač

Osman-Jablan Bulić, MBA

Head of Consulting, Consalta d.o.o.

Lead Implementer/Auditor

ISO 27001, ISO 22301, ISO 9001

Lead Risk Manager: ISO 27005

 

Trajanje seminara

3 dana

 

Datum održavanja

09.03. – 11.03.2020.

 

Mjesto održavanja

Hotel RADON PLAZA, Džemala Bijedića br.185, 71000 Sarajevo

 

Cijena seminara

250,00 EUR

 

Postupak prijave

1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti na:

E-mail: alagumdzija@tuv-nord.com

Fax: + 387 33 650 730

2. Polazniku se mailom/faxom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplat

 

Uplata

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

 

TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave