DIONE radionica: Pametni monitoring poljoprivrede u okviru Zajedničke poljoprivredne politike EU

08.11.2021. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Radionica

Radionica ima za cilj da prikaže i promoviše DIONE set alata.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da vas DIONE projektni tim (finansiran od strane Evropske komisije pod okriljem H2020 programa za istraživanje i inovacije) poziva da učestvujete na online radionici – Pametni monitoring poljoprivrede u okviru Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije (SMART agricultural monitoring within the CAP umbrella and beyond), 25. novembra 2021.godine u 10:00 časova.

Šta je cilj radionice?

Radionica ima za cilj da prikaže i promoviše DIONE set alata – spremnog za tržište i jedinstvenu fuziju inovativnih tehnologija u cilju poboljšanja monitoringa poljoprivrede. Štaviše, radionica ima za cilj da podstakne saradnju i razmjenu ideja i iskustava između budućih korisnika alata, tehničkih lica, agro eksperata i naučnika, kao i da otvori diskusiju u vezi sa operativnim, poslovnim i tehničkim aspektima monitoringa poljoprivrede.

Za koga je predviđena DIONE radionica?

DIONE tim poziva agencije za agrarna plaćanja, sertifikacione kuće, poljoprivredne konsultante, zvaničnike iz ministarstava, igrače iz industrije osmatranja Zemlje putem satelita (da istraže DIONE poslovnu ponudu) i sve one aktere od kojih se zahtjeva da se pridržavaju modernizovane Zajedničke poljoprivredne politike (eng. CAP) i drugih propisa u vezi sa poljoprivredom.
Događaj predviđa okupljanje svih gore navedenih aktera iz Evropske Unije i zemalja kandidata, koji su analizirali trenutno stanje praćenja poljoprivrede u svojim zemljama, sagledavajući sektor modernizovane CAP regulative u eri inovativnih tehnologija i rješenja.

Kako prisustvovati DIONE radionici?

Radionica će biti održana online 25. novembra 2021 u 10:00 časova po srednjoevropskom vremenu (CET). Učešće je besplatno.

Više informacija o samoj radionici i registraciji možete pronaći na linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave