Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

SERDA: Besplatna radionica iz oblasti informacionih tehnologija

14.08.2007. 09:48 / Izvor: Fena

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA), u okviru projekta Poslovni inkubator, početkom septembra 2007. godine organizuje besplatnu radionicu iz oblasti informacionih tehnologija.

Radionica će biti otvorena za korisnike Poslovnog inkubatora, nezaposlene osobe starije od 35 godina i odvijat će se u prostorijama SERDA-e.

Edukaciju, koju će provoditi Centar za kompjutersku edukaciju CCED, proći će oko 400 polaznika. Kroz 40 časova edukacije polaznici će proći programe Windows, Word i Excel, ali i putem pismenih testova utvrditi stepen usvojenog znanja iz tih oblasti.

Sredstva za edukativnu podršku obezbjedio je AECI-Ured za saradnju sa Balkanom španske vlade.

SERDA Poslovni inkubator pokazao se kao kvalitetan ambijent za generisanje i disperziju znanja i uvođenje koncepta cjeloživotnog učenja, a do sada je organizovao pet ciklusa radionice o temi pokretanje vlastitog biznisa.

Besplatne radionice, koje su bile namijenjenje korisnicima Poslovnog inkubatora, studentima završnih godina fakulteta i nezaposlenim licima starijim od 45 godina sa minimalno srednjom stručnom spremom, prošlo je 95 polaznika, rečeno je Agenciji FENA u SERDA-i.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave