Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Šesta ekonomijada u Sarajevu od 15. do 18. aprila 2010. godine

13.04.2010. 13:12 / Izvor: Fena

Šesta ekonomijada u Sarajevu svečano će biti otvorena 14. aprila i odvijat će se od 15. do 18. aprila.

Uz ceremoniju svečanog otvaranja, kako se navodi u saopćenju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, započet će novo akademsko-sportsko okupljanje studenata, profesora i asistenata ekonomskih i poslovnih fakulteta te mladih poduzetnika iz regije.

Pozivu za učešće na 6. ekonomijadi u Sarajevu su se, pored fakulteta iz BiH, odazvali fakulteti iz Hrvatske, Makedonije i Slovenije i očekuje se prisustvo oko 500 učesnika.

Sportske aktivnosti, koje uključuju košarku i nogomet za muškarce te odbojku za žene, odvijat će se u dvoranama KSC Skenderija i CSR FIS.

Za uspješnost budućih lidera, osim stručnih znanja iz oblasti ekonomije i menadžmenta, bitno je posjedovanje takmičarskog i timskog duha, kao i liderskih sposobnosti, koji maksimalno dolaze do izražaja upravo kroz navedene sportske aktivnosti, stoji u saopćenju.

Akademski program će se odvijati u konferencijskoj sali hotela Saraj, Centru za biznis Općine Centar Sarajevo te na Ekonomskom fakultetu.

Ove godine fokus se stavlja na zapošljavanje i samozapošljavanje mladih kroz kreiranje i implementaciju novih i konkuretnih radnih mjesta.

Učesnicima su ponuđeni brojni programi kao što turistički obilasci Sarajeva (Tour de Sarajevo), promocija tradicionalne bosanske kuhinje, Night Life program, fakultativni izleti na olimpijske planine itd.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave