SEVOI: Besplatni jednodnevni seminar o FUK-u u Tuzli

26.02.2019. 14:08 / Izvor: Akta.ba
SEVOI: Besplatni jednodnevni seminar o FUK-u u Tuzli

Seminar pod nazivom upoznavanje sa Sistemom finansijskog upravljanja i kontrole pojasniće Vam suštinu implementiranja Finansijskog upravljanja i kontrole.

SEVOI kreće u održavanje besplatnih jednodnevnih seminara na temu FUK.

U martu su planirana četiri jednodnevna seminara!

Prvi besplatni jednodnevni seminar ćemo održati 12.03.2019. u Bihaću, a 13.03.2019.god drugi seminar u Tuzli i namijenjen je Javnom sektoru  Posavskog Kantona i Kantona Tuzla.

Seminar počinje u 10:00 i tema je:

UPOZNAVANJE SA FINANSIJSKIM UPRAVLJANJEM I KONTROLOM - FUK

Finansijsko upravljanje i kontrola je sveobuhvatan sistem internih kontrola koji uspostavljaju i za koji su odgovorni Načelnici korisnika budžeta, a kojima se, upravljajući rizicima, osigurava razumna sigurnost da će se u ostvarivanju ciljeva budžetska i druga sredstva koristiti zakonito, pravilno , ekonomično i učinkovito u svrhu ostvarenja ciljeva korisnika.

Seminar pod nazivom upoznavanje sa Sistemom finansijskog upravljanja i kontrole pojasniće Vam suštinu implementiranja Finansijskog upravljanja i kontrole. Svi korisnici budžeta (direktni i indirektni budžetski korisnici i zavodi, odnosno fondovi) dužni su da implementiraju sistem Finansijskog upravljanja i kontrole i imenuju Rukovodioca finansijskog upravljanja i kontrole.

U želji da se osigura kvalitetno i stručno znanje, odnosno upoznavanje sa svim elementima Finansijskog upravljanja i kontrole te Strateškog plana, pozivamo Vas da nam se pridružite na jednodnevnim seminarima. 

Prijavnicu možete preuzeti ispod!

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave