Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

16.10.2019. 09:58 / Izvor: Akta.ba
Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu, te će okupiti stručnjake i izlagače s područja regije.

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva organizuje VIII Međunarodnu naučno stručnu konferenciju iz domene građevinarstva i arhitekture, a tema je ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''.

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu, te će okupiti stručnjake i izlagače s područja regije.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Plašt objekta ili fasadni zid je jedan od najbitnijih elemenata u vizualnom doživljaju objekta po pitanju ostvarivanja ugodnosti korištenja istog. Boje fasade kao i materijali za završnu obradu su jedan od ključnih elemenata za budući identitet objekta u prostoru kao i njegovo redovno održavanje. Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za "utopljavanje" i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Učešće na konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju putem linka: 
https://fasadnisistemi.sfera.ba/online-registracija/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave