Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH - 20. maja 2009. godine u Sarajevu

19.05.2009. 11:18 / Izvor: Fena

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, 20. maja 2009. godine, će biti održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH.

Članovi ESV-a razmatrat će informaciju o poduzetim aktivnostima u vezi s implementacijom Operativnog plana za implementaciju Socijalnog sporazuma 2009. - 2010. godine i Programa mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize i unapređenje poslovnog ambijenta.

Na dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH, Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dospjelih, a nenaplaćenih doprinosa za socijalno osiguranje, te Prednacrta zakona o privrednim komorama u Federaciji BiH.

Predviđeno je da se razmotri informacija delegacije sindikata i poslodavaca o rezultatima razgovora u vezi s neusaglašenim rješenjima Zakona o radu i informacija delegacije Vlade FBiH i Agencije za bankarstvo o povećanju kamatne stope na ranije odobrene kredite od komercijalnih banaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave