Smart Health Challenge otvoren do 20. oktobra!

07.10.2021. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Smart Health Challenge otvoren do 20. oktobra!

U saradnji sa Fondacijom Mozaik i Startup studijem, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology organizuje Smart Health Challenge u okviru petog po redu Mediteranskog foruma.

U saradnji sa Fondacijom Mozaik i Startup studijem, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) organizuje Smart Health Challenge u okviru petog po redu Mediteranskog foruma.  

Smart Health Challenge otvoren je za studentice i studente svih mediteranskih zemalja, bez obzira na interese ili vještine. Zadatak učesnika izazova je da osmisle inovativna i pametna rješenja za određeni aspekt zdravstvenog sistema, koji bi mogao biti poboljšan ili unaprijeđen, ili zdravstvenog problema na globalnom nivou. Učesnici i učesnice osmišljavaju kompletan dizajn koncept određene ideje, bilo da se radi o usluzi, procesu ili koracima koji će voditi do rješenja problema, te biznis model kojim će demonstrirati dugoročnu opravdanost i potencijal projekta. Razmatrat će se individualne i timske aplikacije. 

Zahvaljujući Fondaciji Mozaik i Startup studiju , za najbolje tri aplikacije bit će dodijeljene nagrade u vrijednosti od 3.000 KM za prvo, 2.000 KM za drugo i 1.000 KM za treće mjesto, a svi dobitnici će imati i profesionalnu podršku u daljnjem razvoju svoje ideje. 

Ukoliko imate zanimljivu ideju koju želite razraditi sami ili sa prijateljima, a želite podršku u dugoročnom razvoju svoje zamisli, kao i vrijedne nagrade za inovativnost, ovo je Challenge za vas! 

Poziv za aplikacije je otvoren do 20. oktobra. Prezentacija ideja i proglašenje pobjednika bit će održano drugog dana Foruma, 30. oktobra, na Univerzitetu SSST.  

Sve uslove i način prijave, kao i ostale detalje o Mediteranskom forumu možete preuzeti na stranici https://dubrovackirazgovori.org/eng, u dijelu Forum and Challenge Registration ili u zajednici za aktivizam i poduzetništvo lonac.pro.

Mediteranski forum će se održati 29. i 30. oktobra na Univerzitetu SSST u Sarajevu.

Forum ima za cilj pružiti jedinstvenu geopolitičku i znanstvenu platformu koja se bavi globalnim ekonomskim, političkim i znanstvenim pitanjima u kontekstu mediteranskog područja. Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST), zajedno s nekoliko univerziteta u regiji, glavni je pokretač i organizator ovog foruma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave