Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Smartsales Consulting: Plan rada Akademije prodaje

27.08.2009. 09:38 / Izvor: eKapija.ba

Nakon što je SmartSales Consulting ponudio otvorene programe kao i INHOUSE seminare i obrazovao preko 2.000 polaznika u proteklih godinu dana radeći sa vodećim firmama u regionu, ideja da se pokrene Akademija koja će pomoći pojedincu, bila je neminovna. Rezultat je istraživanja i nastavnog plana koji su definisali domaći treneri, u saradnji sa stručnjacima koji su završili University of La Verne California, Kings College of London, Florida Atlantic University, Ekonomski Fakultet u Sarajevu, Elektrotehnički Fakultet u Sarajevu, Tehnički fakultet u Beču, ECDL certificiranim predavačima iz oblasti informatike, itd.

Svi predavači Akademije imaju i praktično iskustvo od preko 10 godina rada na teritoriju Bosne i Hercegovine u oblasti managementa prodaje ili marketinga, što ima poseban značaj. Predavači, sa svojom internacionalnom i lokalnom orjentacijom, radom u priznatim firmama, pomoći će polaznicima da dosegnu nivo koji oni sami traže od svojih uposlenika.

Akademija Prodaje je jedinstven program koji se zasniva na direktnom radu sa malim grupama, gdje je fokus praktična primjena poslovnih tema koje zanimaju svakog ko se bavi prodajom, vodju tima ili prodajnog managera. Akademija je namijenjena svima koji žele poboljšati znanje, unaprijediti svoje sadašnje poslovanje ili se prekvalifikovati u kadar koji se na tržištu više traži.

Cilj akademije je da kroz sljedeći plan rada dopuni znanje polaznika i ostvari njihovu maksimalnu spremnost da napreduju u karijeri ili se zaposle obavljajući dobro svoj posao u prodajno orjentisanoj firmi.

2009

Predmet

Kraći opis

OKTOBAR

Informatika u prodaji

Upotreba power pointa, kvalitet poslovnog dopisa, upotreba excela, struktura Emaila, vježbe, itd.

NOVEMBAR

Osnove finansija u prodaji

Rabatna politika, banakrska i druga sredstva osiguranja od nenaplate, računanje efekta aktivacija i promocija, svojstva fakture, Vježbe itd.

DECEMBAR

Prodaja, koraci i tehnike

Proces i tehnike, uloga direktne prodaje, svojstva dobrog prodavača, vježbe komunikacije, prezentiranje, pregovaranje, vodjenje ključnih kupaca, ostale Vježbe itd.

2010

Predmet

Kraći opis

JANUAR

Prodajni management i upravljanje timovima

Coching, povratna informacija, kritična uloga middle managera, kako motivirati tim bez novčane nagrade, upravljanje ciljevima, Vježbe, itd.

FEBRUAR

Principi marketinga i upravljanje marketing mixom

Principi marketinga, ATL, BTL, idealan marketing mix, efekti marketinga, izazovi, uloga direktnog marketinga, trgovinski marketing, terenski marketing, B2B i B2C marketing,Vježbe, itd

MART

Priprema za business praktikum

Priprema za dalji rad, šta je važno prilikom procjene kadrova, izlazak na teren, motivacijske vježbe, važnost ličnog napora, ne krećemo od plate, već od šanse, itd.

APRIL

Business praktikum za nezaposlene

Praksa u firmi

• Akademija je locirana u Sarajevu, lokacija Marin Dvor
• Broj polaznika Akademije je ograničen i preferira se rad u manjim grupama
• Metodologije rada su vježbe i praktični primjeri kroz upotrebu modernih metoda obrazovanja i tehnologija rada
• Termini održavanja predavanja su u posljepodnevnim satima, dva puta sedmično po 3h
• Svaki predmet traje mjesec dana a predavanja traju ukupno 6 mjeseci
• Predavači su stručna lica sa Naučnim stepenom Magistra, a koji trenutno rade na vodećim fukcijama u vodećim kompanijama
• Akademija ima utemeljen plan rada prihvaćen od strane Uprave Akademije koji predavači moraju pratiti
• Svaki polaznik dobija CERTIFIKAT o završenom programu Akademije PRODAJE
• Svaki polaznik dobija na POKLON MINI LAPTOP koji će koristiti tokom rada na Akademiji
• Sva istraživanja tokom vježbi uključuju pristup Internetu non stop tokom rada na Akademiji
• Cijena AKADEMIJE je 333 KM mjesečno ili ukupno 2.000 KM plus PDV
• Akademija nudi popust 10% za sve prijave do 30.07.2009. godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave