Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Sorensen organizira veliki forum za ekonomski razvoj i obnovu BiH

23.05.2014. 11:21 / Izvor: eKapija.ba

Nakon Zaključaka Savjeta za spoljne poslove EU iz aprila 2014. i njegovog poziva na proširenje programa između EU i BiH, EUSR organizuje veliku konferenciju na temu ekonomskog oporavka Bosne i Hercegovine, koja će biti održana 26. i 27. maja 2014. godine

Cilj Foruma za prosperitet i zapošljavanje je utvrđivanje mjera koje će privući investicije, zauzimanje šireg pristupa ekonomskim prilikama, podsticanje otvaranja novih radnih mjesta i ostvarivanje bolje socijalne zaštite.

Forum je organizovan u saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Ambasadom Sjedinjenih Američih Država.

Forum će okupiti i druge zainteresovane strane te građane Bosne i Hercegovine u svrhu utvrđivanja paketa konkretnih politika i mjera kao pomoć privredi pogođenoj katastrofalnim poplavama. Forum će u ponedjeljak, 26. maja, otvoriti: ambasador Peter Sorensen, specijalni predstavnik Evropske unije, Walter Steinmeier, ministar inostranih poslova Savezne Republike Njemačke, Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Valentin Inzko, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu i Ali Babacan, zamjenik premijera Turske.

Govori na zatvaranju Foruma biće održani u utorak 27. Maja, a govori će Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine.

Prezentacija Sporazuma za razvoj u Bosni i Hercegovini biće održana pod predsjedanjem ambasadora Peter Sorensen, specijalnog predstavnika Evropske unije.

PROGRAM:

Uvodni govori dana:

ponedjeljak, 26. maja 2014. u 15:30.

Hotel Terme, Ilidža

Hrasnička cesta 14, Sarajevo

Prezentacija Sporazuma za razvoj u Bosni i Hercegovini dana:

utorak, 27. maja 2014. u 16:45.

Hotel Terme, Ilidža

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave