Špica: Besplatan seminar o izvođenju ovogodišnje inventure

24.11.2017. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Špica: Besplatan seminar o izvođenju ovogodišnje inventure

Zakon određuje da moramo jednom godišnje uskladiti stanje osnovnih sredstava po poslovnim knjigama sa realnim stanjem.

Špica Systems d.o.o. u četvrtak, 07.12.2017.g. u Sarajevu organizuje stručni seminar na temu vođenja i popisa osnovnih sredstava.

Zanima vas koji je zakonski aspekt popisa osnovnih sredstava i zašto je važno imati tačnu inventuru? Koja je uloga popisa u obračunu amortizacije? Kako ubrzati i olakšati popis, te dobiti što preiciznije podatke i umanjiti ljudski faktor? Kako uštedjeti resurse na zakonskoj obavezi popisa? Koja su iskustva klijenata koji koriste automatizovana rješenja za popis?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će učesnici dobiti odgovore na stručnom seminaru, uz zanimljive goste iz struke i korisnike naših rješenja.

Pridružite se stručnom seminaru, na kojem će biti govora o čemu je potrebno voditi računa kod inventure osnovnih sredstava i na koji način se mogu popisati osnovna sredstva uz pomoć mobilnog uređaja sa bar-kod skenerom, bar-kod etikete i naprednog sistema koji to sve uvezuje u jednu cjelinu.

Stručni seminar će se održati u četvrtak, 07.12.2017.godine u Sarajevu, Ambasada Republike Slovenije, Maglajska 4, sa početkom u 11.00 sati.

Zakon određuje da moramo jednom godišnje uskladiti stanje osnovnih sredstava po poslovnim knjigama sa realnim stanjem u vašoj organizaciji.

Na besplatnom seminaru imat ćete priliku poslušati goste iz računovodstvene kuće Unija u ulozi stručnjaka i Centralne banke BiHkao korisnika našeg rješenja koji će nam podijeliti praktične i teoretske primjere, kako popis ubrzati, te osigurati kvalitetan popis koji je usklađen sa zakonskim okvirima.

Predavači će odgovoriti na sljedeća pitanja:

•             Kako zakon uređuje izvođenje popisa?

•             Kako uskladiti interne pravilnike o popisu sa zakonom?

•             Koje načine popisa poznajemo?

•             Elektronski popis, i njegove prednosti?

•             Koju opremu i programe možemo koristiti?

•             Koji su izazovi koji nas očekuju pri popisu OS

•             Praktični primjer – Centralna banka BIH

U današnjem svijetu digitalizacije, inventura ne zaostaje te i taj process možemo odraditi elektronsko, uz mnoge prednosti. Ako vas zanima, koje su prednosti, pridružite nam se na seminaru.

Učešće na seminaru je besplatno, a obavezne online prijave dostupne su na www.spica.ba/osnovnasredstva-seminar. Za više informacija o seminaru ali i o rješenjima za vođenje i popis osnovnih sredstava dostupni smo na: hilmija.arnautovic@spica.com.

Špica Systems je dio mreže kompanija i vodeći proizvođač i sistemski integrator sistema za automatsku identifikaciju, prikupljanje i obradu podataka na području jugo-istočne Europe. Špica nudi rješenja za naprednu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, vođenje i popis osnovnih sredstava, upravljanje skladištima, pomoć prodaji na terenu, hotelska rješenja, te opremu i softver na području bar-kod automatizacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave