Špica Systems - Time&Space Meeting u Zenici

17.10.2018. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Špica Systems - Time&Space Meeting u Zenici

Vođenje evidencije radnog vremena, pored svog zakonskog uporišta, ima i veoma važno uporište u optimizaciji resursa i radnoj disciplini.

Vođenje evidencije radnog vremena, pored svog zakonskog uporišta, ima i veoma važno uporište u optimizaciji resursa i radnoj disciplini.

Koliko puta vam se desilo da je jednoga dana ili sedmice priroda posla zahtijevala duži radni dan, a da je sljedeći dan ili sedmica bila skoro pa oslobođena od obaveza, a vi ste pisali „osmice“ u šihtaricu ili ste plaćali prekovremene sate? Time ste se doveli ili u situaciju da kršite zakon i izlažete se riziku kazne, ili u situaciju da u jednoj sedmici plaćate prekovremene sate, a u drugoj sedmici nerad i time prouzrokujete drastično povećanje troškova.

Preraspodjela radnog vremena pravni je institut propisan Zakonom o radu, koji omogućava optimizaciju troškova i veće angažovanje radnika onda kada za to postoji potreba, a njihovo rasterećenje onda kada je potreba smanjena. Interesuje vas kako sve ovo riješiti kroz elektronsku evidenciju radnog vremena i kako kroz grafički interfejs isplanirati radnu sedmicu za svoje uposlenike? Kako se osigurati da ste „čisti“ i sa zakonske strane?

Pridružite nam se na prvom Time&Space Meetingu koji će se održati 25.10.2018.g. u Hotelu Zenica u Zenici sa početkom u 10.00 sati, gdje ćemo između ostalog predstaviti i modul Dynamic Scheduling (dinamičko planiranje rada), ali i funkcionalnosti naprednog sistema za vođenje evidencije radnog vremena.

 

Time&Space

 

Više informacija o Time&Space Meetingu možete naći na https://www.spica.ba/time-space-meeting, dok obaveznu online prijavu možete napraviti na https://goo.gl/forms/Fo3VJn1bKr2489a72.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave