Startup Weekend u Tuzli od 31. maja do 2. juna

19.04.2013. 11:20 / Izvor: eKapija.ba
Startup Weekend u Tuzli od 31. maja do 2. juna

Startup Weekend, nakon Banje Luke i Sarajeva, održat će se u Tuzli od 31. maja do 2. juna, u prostorijama BIT Centra i Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Startup Weekend, nakon Banje Luke i Sarajeva, održat će se u Tuzli od 31. maja do 2. juna, u prostorijama BIT Centra i Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Taj jedinstveni događaj se svake godine održava u više od 20 zemalja, a šansa je za sve zainteresovane koji žele steći znanja i vještine neophodne za razvoj vlastitih poslovnih ideja. Registracija za sve zainteresovane koji žele steći znanja i vještine neophodne za razvoj vlastitih startupa otvorena je na web-stranici www.tuzla.startupweekend.org od 15. aprila 2013. godine.

Ukoliko imate poslovnu ideju ili vještinu za pokretanje kompanije, onda ne biste smjeli da propustite ovaj događaj. Sve Startup Weekend radionice slijede isti model što znači da svi mogu učestvovati odnosno prezentirati svoju startup ideju i dobiti povratne informacije od ostalih učesnika, nakon čega se formiraju timovi koji razrađuju najbolje odabrane ideje. U 54 sata se radi na stvaranju poslovnog modela, programiranju, projektovanju i ispitivanju valjanosti tržišta, a sve uz pomoć trenera i mentora koji će sa učesnicima podijeliti svoja iskustva, motivisati ih i pomagati u radu.

Startup Weekend je neprofitablan, nevladin, globalni pokret sa predstavnicima u više od 195 gradova u 65 zemalja širom svijeta. Osnovni cilj Startup Weekenda jeste da omogući mladim poduzetnicima, i onima koji tome teže, obrazovanje koje proizilazi iz direktne komunikacije sa aktivnim učesnicima lokalne poduzetničke zajednice, koji posjeduju znanje i iskustvo potrebno za uspjeh.

Ovaj pokret je izuzetno značajan za lokalnu zajednicu jer se pokazao kao uspješan i samoodrživ unutar svake sredine u koju je dosegnuo. Do sada je organizovano preko 125 radionica u gradovima širom svijeta, a ove godine je na red došla i Tuzla.

Aktivnosti radionice bi trebale doprinijeti razvoju lokalne zajednice, probuditi poduzetnički duh kod mladih, potaknuti ih na poduzetničko razmišljanje te povezati studente i mlade nezaposlene sa poslodavcima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave