Startupbootcamp i HUB387 pozivaju na regionalni "Pitch Day"

02.04.2014. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Startupbootcamp i HUB387 pozivaju na regionalni 'Pitch Day'

Prvi sarajevski tehnološki park HUB387 u maju će ugostiti učesnike “Pitch daya'', kao prvi grad u regiji - domaćin najvećeg evropskog startup acceleratora Startupbootcamp iz Berlina.

Prvi sarajevski tehnološki park HUB387 u maju će ugostiti učesnike “Pitch daya'', kao prvi grad u regiji - domaćin najvećeg evropskog startup acceleratora Startupbootcamp iz Berlina.

Tim povodom u Sarajevo dolazi Alex Farcet, poslovni stručnjak svjetskog ugleda, suosnivač i direktor Startupbootcampa, koji svoje accelerator programe, osim u Berlinu, razvija u Amsterdamu, Kopenhagenu, Eindhovenu, Londonu i Tel Avivu.

Petnaest odabranih startupa iz naše regije imat će 17. maja priliku predstaviti se timu uglednih IT poduzetnika i stručnjaka iz svijeta, na čelu s gosp. Farcetom!

Poziv za prijavu otvoren je za cijelu regiju bivše Jugoslavije, a HUB387 poziva pojedince i timove koji posjeduju i žele razviti startup ideju da ne propuste ovu jedinstvenu prliku. Prijavu za “Pitch Day” možete izvršiti ovdje.

Naime, Startupbootcamp će selektiranim startupima ponuditi tromjesečni program u svom berlinskom acceleratoru, kada će timovi dobiti priliku da razviju svoje ideje u saradnji s uglednim mentorima, uz osigurane resurse za ubrzani razvoj. Nakon sto dana intenzivnog rada, startupi će predstaviti svoje produkte široj javnosti i odabranoj grupi investitora.

Prema dosadašnjim statistikama, više od 70% startupa koji prođu kroz program Startupbootcampa uspiju dobiti investiciju za dalji razvoj kako bi postali uspješne kompanije.

Opširnije o Startupbootcamp Pitch Day događaju u Sarajevu pogledajte u videu:

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo dobili priliku da budemo domaćini ovakvog događaja u partnerstvu sa Startupbootcampom iz Berlina. Želja nam je da ovakvim i sličnim događajima u budućnosti skrenemo pažnju međunarodnih investitora, te promoviramo IT potencijal i tzv. talent pool koji egzistira u regiji", izjavio je Edin Saračević, jedan od osnivača HUB387.

HUB387, domaćin ovog događaja je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013, kada je otvoren, postao je dom za više od 14 IT kompanija. Koncept HUB387 je okupljanje regionalne IT komune s ciljem izgradnje potentnijeg IT ekosistema pospješujući saradnju, inkubaciju i brzi transfer znanja, kao i stvaranje klime koja ohrabruje inovacije i poduzetništvo.

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.com www.nest71.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave