Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Stipendije za praksu u Njemačkoj - Program njemačke privrede za 2019. godinu

18.10.2018. 09:24 / Izvor: Akta.ba

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede se sprovodi po trinaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće do 13.11.2018. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org.

Molimo Vas da ovu informaciju proslijedite potencijalnim kandidatima koje Vi poznajete kako bi što veći broj studenata saznao za ovaj interesantni program obavljanja prakse u SR Njemačkoj.

Pored toga, zainteresovane osobe mogu dobiti više informacija na Sajmu stipendija koji se održava sutra, četvrtak, 18.10.2018.g. od 10:00 do 16:00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7).

PREUZMI DOKUMENTE:
Intership eng.
Stipendien programm

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave