Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Strategija jačanja funkcije posredovanja u službama za zapošljavanje u FBiH

29.03.2014. 06:34 / Izvor: eKapija.ba

Završna konferencija projekta "Strategija jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje u Federaciji BiH"  će se održati u srijedu, 02. aprila 2014. godine u 11:00 sati u hotelu Evropa u Sarajevu.

Ekonomski institut Sarajevo (kao lider) u konzorciju sa DCS doo Sarajevo je 4. oktobra 2013. godine sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike (Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i prezapošljavanja PIU SESER) potpisao ugovor o pružanju konsultantskih usluga izrade dokumenta "Strategija jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje u Federaciji BiH". Ovaj ugovor je dio projekta "Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja", finansiran od strane Svjetske banke.

Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni finalni nacrt Strategije, kako bi se javnosti predstavila Strategija i glavni rezultati projekta. 

Cilj projekta je pripremiti "Strategiju jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje u Federaciji Bosne i Hercegovine". Strategija se razvijala u saradnji sa ključnim korisnicima: Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Federalnim zavodom za zapošljavanje i kantonalnim službama za zapošljavanje. U procesu izrade strategije konsultirali su se i korisnici usluga zavoda, prije svega poslovni sektor. Zajedno sa ključnim korisnicima, projektni tim će kreirati upitnik čija je procjenio nedostatke postojećeg sistema, kao i identificirao moguće pravce njiegovog unapređenja u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave