Stručni skup "Kako do boljih instrumenata podrške biznisima"

23.02.2021. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Stručni skup 'Kako do boljih instrumenata podrške biznisima'

Novi biznisi su motor razvoja i zapošljavanja i potrebno je kontinuirano raditi na poboljšanju programa podrške za njihov razvoj.

U hotelu Kardial Teslić 24.02.2021. godine održat će se stručni skup na kojem će se predstaviti smjernice dobre prakse podrške biznisima s fokusom na smjernice za nastanak novih biznisa, te obezbjeđenje poslovne infrastrukture za nastanak i rad malih i srednjih preduzeća.

Novi biznisi su motor razvoja i zapošljavanja i potrebno je kontinuirano raditi na poboljšanju programa podrške za njihov razvoj. Osam poslovnih inkubatora u RS i 10 u FBiH raspolažu sa više od 35.000 m2 proizvodnog i uslužnog prostora za rad, te koji su do danas podržali razvoj preko 500 preduzeća i upošljavaju više od 1000 radnih mjesta.

Tema stručnog skupa je u skladu sa jednim od prioriteta koji je Bosni i Hercegovini postavila EU kao odgovor na zahtjev/molbu za sticanje kandidatskog statusa, a koji glasi "Koji su glavni instrumenti/sredstva, programi finansiranja politike za MSP“.

Kao nastavak dosadašnje zajedničke saradnje na unapređenju okruženja za razvoj malih i srednjih preduzeća, predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva RS i Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH će na Skupu razgovarati o poboljšanju instrumenata podrške za razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP).

Pristunima će se obratiti:

  • Vjekoslav Petrićević - ministar privrede i preduzetništva RS,
  • Amir Zukić – ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH,
  • Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK

Skup se održava u sklopu implementacije projekta "Ubrzanje socio ekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija“ koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije u okviru programa MATRA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave