Stručnjak za upravljanje otpadom – stepen 1

20.05.2016. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Stručnjak za upravljanje otpadom – stepen 1

Predavači sa višegodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja otpadom će pružiti polaznicima najaktuelnija saznanja i praktična rješenja iz oblasti upravljanja otpadom.

Koje su koristi od pohađanja škole?

Potreba za organizacijom ove škole bazirana je na činjenicama da svako pravno lice kojem je izdata okolinska dozvola u FBiH, RS i Distriktu Brčko, prema važećim propisima mora odrediti lice odgovorno za izradu Plana o upravljanju otpadom i u novoj Nomenklaturi zanimanja u BiH uspostavljeno je zanimanje stručnjak za upravljanje otpadom. U nedostatku formalnog obrazovanja za stručnjake za upravljanje otpadom, CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje školu „Stručnjak za upravljanje otpadom – stepen 1“ kako bi polaznicima pružio potrebna znanja iz oblasti upravljanja otpadom, a koji će biti u mogućnosti samostalno izraditi Plan o upravljanju otpadom.

Kome je škola namijenjena?

Pojedinci: Rukovodioci različitih nivoa i zaposlenici u oblasti upravljanja otpadom, stručnjaci iz sektora zaštite okoliša/ životne sredine; zaposleni u resornim ministarstvima, općinama, komunalnim preduzećima i drugi zainteresirani pojedinci.

Organizacije/institucije:

Svi proizvodni subjekti koji u svom procesu generišu otpad; zdravstvene ustanove, hoteli i svi drugi obveznici pribavljanja okolinske dozvole; resorna ministarstva; inspekcijske službe; kantonalne i općinske komunalne službe, upravitelji deponija, organizacije koje se bave tretmanom i transportom otpada i drugi subjekti.

Koje su teme?

Opći pristup upravljanja otpadom; jačanje kapaciteta za upravljanje otpadom u proizvodnim organizacijama i aspekti izdavanja okolinske dozvole; legislativa i praksa upravljanja otpadom u EU; strategija upravljanja otpadom; kategorije otpada; ISO 9001 i 14001; uloga i značaj Fonda za zaštitu okoliša; izrada plana o upravljanju otpadom i analiza postojećih planova (rad u grupi).

Iskustvo

Škola „Stručnjak za upravljanje otpadom“ - stepen 1, je do sada realizovana 11 puta, sa preko 260 učesnika; stepen 2 je realizovan dva puta sa 49 polaznika i stepen 3 je realizovan jedanput sa ukupno 30 polaznika. CETEOR je u posljednjih nekoliko godina organizovao mnogobrojne seminare, okrugle stolove, radionice o upravljanju ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom, animalnim otpadom i drugim vrstama otpada i dr. sa preko 1.000 učesnika. 

Predavači

Predavači sa višegodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja otpadom će pružiti polaznicima najaktuelnija saznanja i praktična rješenja iz oblasti upravljanja otpadom.

Kotizacija

Kotizacija za školu „Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1“ iznosi 650,00 KM Popusti za više učesnika iz istog subjekta: 10% za drugog i 30% za trećeg.  Dodatni popust od 10% se odobrava za učesnike koji su odslušali jedan od prethodnih seminara POSEBNA PONUDA: Četvrti učesnik – GRATIS. Cijene su bez PDV-a

Mjesto i vrijeme

Seminar će se organizovati u hotelu „SUNCE“, u Neumu u periodu 01-03.06.2016. godine. Za učesnike seminara obezbjeđen je popust za smještaj u odnosu na redovnu cijenu.   Kontakt telefon hotela „Sunce“ je +387 36-880-033 ili info@hotel-sunce.com  .

Kontakt osoba: Elma Kavazović Rok za prijavu: 31.05.2016. godine

Tel:  +387 33 563 582 E-mail: ekavazovic@ceteor.ba

Fax: +387 33 205 725 Web: www.ceteor.ba 

 

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica_trio.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave