Stručno predavanje za poljoprivrednike u Sanskom Mostu

03.02.2014. 13:49 / Izvor: eKapija.ba
Stručno predavanje za poljoprivrednike u Sanskom Mostu

Novi tehnološki standardi u proizvodnji kukuruza i krmnog bilja, naziv je stručnog predavanja za poljoprivrednike, koje će se sutra s početkom u 10 sati u Sanskom Mostu.

Novi tehnološki standari u proizvodnji kukuruza i krmnog bilja, naziv je stručnog predavanja za poljoprivrednike, koje će se sutra s početkom u 10 sati, održati u staroj gradskoj vijećnici Općine Sanski Most.  Organizator ovog stručnog predavanja je Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona zajedno sa općinskom Službom za razvoj, poduzetništvo i resurse, a predavači su profesori sa Instituta za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada.

Cilj  ovog stručnog predavanja je upoznati poljoprivredne proizvođače sa novim tehnologijama i standardima, čijom primjenom je moguće povećati prinose u proizvodnji kukuruza i krmnog bilja. Kukuruz i krmno bilje dragocjen su izvor stočne hrane koja se u najvećoj mjeri kod ovdašnjih poljoprivrednika koristi u proizvodnji mlijeka.

Ovo je posebno bitna činjenica za poljoprivredne proizvođače sa područja općine Sanski Most, u kojoj je kao i na području cijelog Unsko-sanskog kantona iz godine u godinu sve zastupljenija proizvodnja mlijeka. Organizovanjem seminara i stručnih predavanja u zimskom periodu, idealna je prilika za  poljoprivrednike da saznaju nove tehnike i standarde koje se primjenjuju u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji, i na taj način spremno dočekaju proljeće i radove koji će uslijediti, objavljeno je na web stranici Općine Sanski Most. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave