Sutra dodjela certifikata za 12 mentora za program podrške MSP-ovima u KS

23.04.2014. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
Sutra dodjela certifikata za 12 mentora za program podrške MSP-ovima u KS

Uz podršku JICA-e završena je obuka za 12 mentora koji će u narednom periodu pružati usluge mentoringa, kao novi program podrške malim i srednjim preduzećima sa područja Sarajevske makroregije.

U okviru projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring sistema za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana-Srbiji, BiH i Crnoj Gori“ koji implementira  Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, uz tehničku podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, završena je obuka za 12 mentora koji će u narednom periodu pružati usluge mentoringa, kao novi program podrške malim i srednjim  preduzećima sa područja Sarajevske makroregije.

Sistem mentoringa predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Japanska iskustva u obavljanju mentoringa su pokazala da su efekti ovakvog vida konsaltinga daleko veći od povremenih i kratkoročnih savjeta.

Dodjela certifikata će se održati u četvrtak 24. aprila 2014. godine sa početkom u 13 sati u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA ( Hamdije Čemerlića 2/11).  Certifikate će uručiti  Rezidentni predstavnik JICA Balkan Office Toshiya Abe i  predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dragan Milović, saopćili su iz SERDA-e.

Foto: management-mentors.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave