Najave / DOGAĐAJI

Sutra online panel "Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju"

17.05.2020. 08:52 / Izvor: Akta.ba

BH Futures Foundation u ponedjeljak, 18. maja organizuje online panel diskusiju na temu "Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju" sa početkom u 20:30 sati. 

Hoće li bosanskohercegovačka ekonomija preživjeti virus COVID-19, kako najbolje prebroditi trenutnu krizu, kako spasiti radna mjesta, te vratiti ljude na posao, odgovorit će stručnjaci Admir Čavalić, Damir Bećirović i Faruk Hadžić u okviru navedene panel diskusije.

Cilj diskusije je omogućiti da se javnost upozna sa kvalitetnim i stručnim osvrtom na trenutno stanje, te period koji nam slijedi za privredu BiH.

Govorit će se i opasnostima koje prijete bh. ekonomiji ukoliko struka ne odreaguje na vrijeme i ispravno, jer  sada ne smijemo dozvoliti propuste.

COVID-19 je za dva mjeseca, koliko su na snazi bile  mjere zabrana, prouzrokovao nesagledive posljedice za ekonomiju cijelog svijeta.

Samo u Bosni i Hercegovini izgubljeno je hiljade radnih mjesta, pojedincima je život stao, a počela borba za egzistenciju.

Nažalost, problemima tu nije kraj, a tome će nas detaljno upoznati panelisti, a dat će i detaljnu analizu kako će pandemija utjecati na našu privredu u nadolazećem periodu, te šta su prilike za biznise trenutno. 

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini svojim djelovanjem nastoji omogućiti mladim edukaciju i shvatanje različitih oblasti koje su od izuzetne važnosti za njihovo dalje stručno usavršavanje.

"S tim ciljem organizujemo ovu besplatnu online diskusiju na temu "Pandemija COVID-19 - opasnost i šansa za bh. ekonomiju" koja će ugostiti bh. ekonomske stručnjake Admira Čavalića, Damira Bećirovića i Faruka Hadžića koji znaju kako umanjiti negativne efekte na bh. privredu, ekonomiju općenito, kako spasiti biznise i stvoriti pozitivne promjene.", istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH. 

Svi zainteresovani online diskusiju mogu pratiti sa početkom u 20:30 sati na ovom linku, te putem chata uživo postavljati pitanja, na koja će odgovori uslijediti odmah po završetku prezentacije. 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave