Sutra počinje PR Arena International

18.10.2013. 11:26 / Izvor: eKapija.ba

Dosadašnja PR Arena je okupila je više od dvije hiljade studenata iz osam država, koji su imali priliku da čuju više od pedeset predavača. Najveća konferencija za studente ponovo omogućuje edukaciju koja se zaista isplati.

U Sarajevu će se 19. i 20. oktobra održati najveća edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću - PR Arena International. Dosadašnja PR Arena je okupila je više od dvije hiljade studenata iz osam država, koji su imali priliku da čuju više od pedeset predavača. Najveća konferencija za studente ponovo omogućuje edukaciju koja se zaista isplati.

Idejni tvorac projekta, Danijel Koletić: “Znanje nam niko ne može oduzeti. Mladi ljudi, ako žele biti konkurentni na tržištu rada, moraju osim znanja, imati i praktičnog iskustva. Kroz program PR Arene, Apriori Komunikacije žele povezati teoriju i praksu i tako biti jedna od karika u lancu koja struci odnosa s javnošću želi pružiti opstanak kroz angažman mladih ljudi. Studente želimo zainteresovati i pokazati im mogućnosti koja pruža ova dinamična profesija.”

Više od tri stotine mladih ljudi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine imat će priliku da prisustvuju interaktivnim predavanjima vrhunskih stručnjaka. Cilj PR ARENE International jeste da educira mlade ljude kroz praktične primjere kao i da omogući networking odnosno međusobno zbližavanje i razmjenu iskustava studenata te studenata i predavača.

„Svake godine, pa tako i ove trudimo se dovesti predavače koji će zaista biti zanimljivi studentima, pa smo se tako i ovaj put odlučili na komunikacijski miks odabranih tema iz područja event managementa, internog komuniciranja, komunikacija na društvenim mrežama. Studenti će imati priliku čuti koji su komunikacijski izazovi pred PR Managerima MTV Adrie, Exit Festivala, ali isto tako i upoznati se sa izazovima odnosa s javnošću u javnoj upravi i obrazovnim institucijama. Izuzetno nam je drago što je PR Arena postala prepoznatljiva u regiji kao najveći edukacijski studentski događaj. Misija ovog projekta je vrlo jasna i jednostavna, a to je pružiti praktična iskustva studentima kao nadogradnju na teoriju koja se uči na fakultetu“, kazao je Igor Kraišnik, predsjednik Organizacijskog odbora PR Arene i izvršni direktor Apriori Komunikacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave