Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Sutra počinje VI naučno stručna konferencija "Sfera 2018"

23.10.2018. 11:38 / Izvor: Akta.ba

Konferencija ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' počinje sutra, 24.10.2018. i trajat će dva dana u Mostaru. Iz kompanije Sfera d.o.o. koja je organizator, ističu da je zainteresovanost i ovaj put premašila očekivanja, te se nadaju da će konferencija rezultirati odličnim uspjehom. Pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debate, gosti će moći posjetiti štandove kompanija koje su sponzori i parnteri.

Inače, sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep.

U sklopu konferencije govorit će se o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sistema izrade krovova, savremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sistemima, sigurnosnim sistemima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljnim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legistlativama i propisima.

Učesnici će uživati u predavanjima nekih od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Tomislav Ćurković, Arhitektonski studio ''Dva arhitekta'' Zagreb; Krsto Radovanović, ModeLart arhitekti studio za prostorni dizajn Novi Sad; Dujmo Žižić, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Split; Nihad Harbaš, Tehnički ekspert za WB GEFF; Amira Salihbegović, Arhitektonski fakultet Sarajevo; Jasmina Katica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja FBiH; Maja popovac, Građevinski fakultet ''Univerzitet Džemal Bijedić'' Mostar; Miron Ibrahimpašić, IN/OUT Arhitektonski studio d.o.o.; te Merima Šahinagić Isović, Građevinski fakultet ''Univerzitet Džemal Bijedić'' Mostar.

Konferenciju će svečano otvoriti gradonačelnik grada Mostara, Ljubo Bešlić, te će se pored njega prisutnima obratiti i rektor Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, dr. sc. Elvir Zlomušica, kao i savjetnica federalne ministrice obrazovanje i nauke, Sanela Kuko.

Organizatori navode da se u organizaciji svake konferencije trude ponuditi nešto novo. Tako će ovaj put, u sklopu programa biti predstavljeni prvi B2B susreti na kojima će učestvovati svi izglagači konferencije. Cilj organiziranja susreta jeste da se učesnicima osigura ambijent za kvalitetno održavanje poslovnih sastanaka, razgovora i prezentacija, a sve u cilju unaprijeđenja poslovanja.

Konferencija je regionalnog karaktera, i njen cilj je okupiti struku i nauku, te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

Učešće na konferenciji je beslatno, te ukoliko se niste stigli online prijaviti, svakako posjetite Tehnološki park Intera, 24. i 25.10. i uživajte u programu. Cjelokupni program pogledajte na linku: http://sfera.ba/2018/program/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave