Sutra potpisivanje sporazuma ekonomskih instituta iz Banja Luke i Beograda

16.07.2012. 14:49 / Izvor: eKapija.ba
Sutra potpisivanje sporazuma ekonomskih instituta iz Banja Luke i Beograda

Ekonomski institut AD Banjaluka i Ekonomski institut AD Beograd, naučno-istraživačke institucije u oblasti ekonomskih i društvenih nauka, sutra će u prostorijama Privredne komora RS u Banjoj Luci potpisati sporazum o poslovnoj saradnji.

Ovim sporazumom utvrđuju se područja saradnje od zajedničkog interesa, naročito u oblasti izdavaštva, organizacije događaja od značaja za ekonomski razvoj i unapređenje saradnje između Republike Srpske i Srbije, te aktivnosti poslovnih savjetovanja, revizije i ostali projekti.

Sporazum o poslovnoj saradnji potpisaće generalni direktor Ekonomskog instituta Banjaluka Radovan Rodić i generalni direktor Ekonomskog instituta Beograd Dragan Šagovnović.

Potpisivanju će prisustvovati ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, te direktori brojnih preduzeća i banaka s prostora Srpske.

Prilikom potpisivanja ugovora biće predstavljen časopis Makroekonomske analize i trendovi – MAT koji se već 18 godina izdaje u Republici Srbiji i ideja zajedničke publikacije časopisa MAT za teritoriju Republike Srpske, prilagođenog savremenim potrebama korporativnog i javnog sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave