Sutra u Sarajevu dodjela prestižnog priznanja "Menadžer godine"

02.07.2014. 09:50 / Izvor: eKapija.ba
Sutra u Sarajevu dodjela prestižnog priznanja 'Menadžer godine'

Neovisna direkcija – Agencija za izbor i promociju najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice, sutra organizira dodjelu najprestižnije nagrade - Najmenadžer i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope za 2014. godinu.

Neovisna direkcija – Agencija za izbor i promociju najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice, sutra (četvrtak, 3. jula/srpnja) u sarajevskom Hotelu Holiday, organizirat će dodjelu najprestižnije nagrade - Najmenadžer i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope za 2014. godinu. Sve je spremno za 30. izbor najmenadžera i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope – izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Agencije za izbor i promociju najuspješnijih menadžera i kompanija iz Zenice, te predsjednik Evropskog udruženja menadžera. 

Naime, u četvrtak, 3, jula/srpnja u Kongresnoj dvorani Hotela Holiday u Sarajevu, pred oko više stotina uglednih menadžera, predstavnika vlasti, medija  i ostalih uzvanika,  biće održana jubilarna, trideseta po redu, ceremonija dodjele prestižnog priznanja "Menadžer godine" najuspješnijim menadžerima iz  cijelog regiona, gdje će, u nekoliko kategorija, priznanje dobiti tridesetak menadžera iz malog, srednjeg i velikog biznisa, a dodijeljeno će biti i nekoliko Specijalnih priznanja. 

Među dobitnicima priznanja, pored najistaknutijih menadžera koji su sjajnim rezultatima u biznisu obilježili 2013. i 2014. godinu, naći će se i tri kandidata za nagradu "Najgradonačelnik 2014.“, koji su najviše doprinijeli razvoju biznisa na svom području, kao i istaknuti pojedinci iz ostalih djelatnosti važnih za razvoj ekonomije u regiona i Evrope. Imena dobitnika priznanja biće objavljena na svečanoj ceremoniji  u Holiday-u, a prema Odluci Žirija menadžera, na čijem čelu je Tomislav Antunović, ugledni privrednik i vlasnik  kompanije "Antunović“. 

"Za prestižnu nagradu 'Menadžer 2014' nominirano je preko devet stotina menadžera i vlasnika biznisa, a priznanje će primiti njih tridesetak iz različitih grana i oblasti privrede. Pored nagrada pojedincima - najuspješnijim menadžerima i kompanijama, biće dodijeljena i nagrada "Najbankar i Najbanka", te proglašeni najuspješniji u oblasti zdravstva, osiguranja i sporta",  ističe Pane Škrbić.   

Takođe, istog dana prije podne, u Sarajevu  biće održana tradicionalna poslovna konferencija menadžera iz regiona o održivom razvoju, čija je ovogodišnja glavna aktuelna tema "Privredni razvoj i suradnja“. Učešće na ovoj  konferenciji do sada je najavilo oko stotinu uglednih menadžera, naučnika  i ekonomskih eksperata iz Bosne i Hercegovine i regiona jugoistočne i srednje Evrope, a najveći uspjeh ove konferencije je u tome što menadžeri ovdje dogovaraju i ugovaraju konkretnu poslovnu suradnju i investicije za ubuduće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave