Najave / DOGAĐAJI

Sutra u Sarajevu konferencija NATO i Jugoistočna Evropa

24.03.2014. 09:25 / Izvor: Fena

Atlantska incijativa, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini organizira sutra u Sarajevu jednodnevnu konferenciju "NATO i jugoistočna Evropa: Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska".

Uvodničari konferencije su Thomas E. Mesa, šef Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH, i Nerzuk Ćurak, predsjednik Savjeta Atlantske inicijative i profesor na Fakultetu političkih nauka.

O regionalnoj perspektivi integracija diskutirat će Jelena Milić, iz Centra za evroatlantske studije iz Beograda, Dritan Abazović, poslanik u Skupštini Crne Gore.

Davor Božinović, zastupnik u Saboru i bivši ministar odbrane Republike Hrvatske govorit će o hrvatskim iskustvima pet godina nakon punopravnog članstva u Sjevernoatlantskom Savezu.

O trenutnom stanju procesa priključenja Bosne i Hercegovine NATO-u govorit će Goran Pranjić iz Ministarstva vanjskih poslova BiH i Brane Janković iz Ministarstva odbrane BiH.

Edina Bećirević iz Atlantske inicijative i profesorica na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, prezentirat će izvještaj "Država i njena imovina: analiza politika".

Zaključna razmatranja će iznijeti Brigadir Ole Fauske, Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave