Sve je spremno za 7. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu u Zagrebu

17.09.2019. 12:49 / Izvor: Akta.ba
Sve je spremno za 7. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu u Zagrebu

Ove godine bavimo se tradicionalnom, ali nikad aktualnijom temom – efikasnosti.

Sve je već spremno za 7. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu u organizaciji poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. i poslovnog tjednika Lider

pod pokroviteljstvom:

 

Ove godine bavimo se tradicionalnom, ali nikad aktualnijom temom – efikasnosti.

U doba globalne povezanosti gdje svaki ponuditelj može doseći bilo kojeg kupca i gdje svaki kupac može naći traženu robu u bilo kojem dijelu svijeta, uspijevaju samo oni najefikasniji.

Globalna konkurentnost nije top-tema samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu. Marže su sve manje, ponuditelja svakim danom sve više, doba "debelih krava" je prošlost.

U doba globalne konkurentnosti, opstati mogu oni koji iz ograničenih resursa znaju izvući maksimum za kupca i za sebe. Idealan odnos između kvalitete i cijene nužan je prvi korak prema uspješnom rezultatu u slobodnim tržišnim uvjetima.

Prvi test globalnog tržišta dugoročno prolaze oni koji nude kvalitetu uz prihvatljivu cijenu, no za konačan uspjeh je potrebno je puno više – pogođena strategija, inovativnost, ali i sposobnost za proizvodnju proizvoda ili usluga uz troškove koji osiguravaju ostvarivanje kvalitetnog poslovnog rezultata.

Tajna leži u dobroj ravnoteži između produktivnosti, efikasnosti i efektivnosti. Dugoročno, to se ne može osigurati bez dobro razvijenog kontrolinga…

Cilj konferencije je pokazati primjerima iz zemlje i inozemstva kako dugoročno pronaći ravnotežu između produktivnosti, efikasnosti i efektivnosti i koliko je u tom procesu važan kontroling.

 

Link za detalje o konferenciji

Prijavnica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave