Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Svečana dodjela certifikata za sedam općina u Republici Srpskoj, 26.03.2009. godine u Laktašima

25.03.2009. 11:51 / Izvor: eKapija.ba

U četvrtak, 26.03.2009. održat će se u okviru Drugog Kongresa lokalne samouprave RS, u motelu "Jezero" Trn, Laktaši, Banja Luka, s početkom u 20 sati, svečana dodjela ISO certifikata za sedam općina u Republici Srpskoj.

TÜVadria d.o.o. Sarajevo provela je sistem certificiranja slijedećih općina: Zvornik, Šekovići, Srebrenica, Milići, Donji Žabar, Vlasenica i Bratunac. Sve su ove općine certificirale svoj administrativni sistem prema zahtjevima standarda ISO 9001:2000. Ovaj certifikat dodjeljuje se kao dokaz o kvalitetnom funkcioniranju sistema upravljanja tj. poslova u javnoj lokalnoj samoupravi. Projekat implementacije standarda ISO financirala je Vlada Norveške.

Certifikacijska kuća TÜVadria d.o.o. Sarajevo ovim i svim prethodnim uspješnim certificiranjima kao i educiranjem lokalnih zajednica u oblasti upravljanja kvalitetom, pokazuje svoj nesumnjiv primat u ovoj oblasti na bosanskohercegovačkom tržištu.

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovat će norveški ambasador u BiH, Nj. E. Jan Braathu, visoki dužnosnici Vlade Republike Srpske, predstavnici Saveza opština i gradova RS, Asocijacije lokalnih i regionalnih vlasti Norveške, načelnici certificiranih općina te direktor TÜVadrije Muamer Peljto, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave