Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Svečano otvaranje Turističkog informativnog centra Gračanica 17. marta 2008. godine

11.03.2008. 13:37 / Izvor: Kantonalna privredna komora Tuzla

Nakon sporazuma između Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Općine Gračanica, Gračanica će postati prva općina u Tuzlanskom kantonu i u regiji SI Bosne, koja će imati Turistički informativni centar (TIC).

Kako je i usaglašeno okvirom sporazuma o formiranju prvog Turističkog informativnog centra u TK, Općina Gračanica je za ovaj centar obezbijedila prostor u staroj medresi u Gračanici. Turistička zajednica Tuzlanskog kantona je u skladu sa preuzetim obavezama opremila ovaj prostor i instalirala multimedijalnu prezentaciju značajnih turističkih resursa opštine Gračanica, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. U okviru TIC Gračanica, biće postavljena izložba ručnih radova s tradicionalnim motivima Gračanice i okoline u izradi žena iz Udruge "Gračaničke kere".

Prema riječima Almazage Čatovića, direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i začetnika ideje formiranja jednog ovakvog centra, svečano otvaranje Turističkog informativnog centra (TIC) Gračanica, će biti upriličeno u ponedjeljak, 17. marta sa početkom u 11,oo sati. Na svečanost će biti pozvani brojni zvaničnici iz političkog i privrednog života Gračanice, Tuzlanskog kantona kao i zvaničnici iz cijele BiH koji predstavljaju turizam, veoma značajnu privrednu granu i realan temelj bolje budućnosti Bosne i Hercegovine. Goste će pozdraviti Almazaga Čatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Nusret Helić, načelnik općine Gračanica, koji će ujedno Turistički informativni centar (TIC) Gračanica proglasiti otvorenim. Svečanost će uveličati i KUD "Adem Alić" iz Gračanice.

Otvaranje Turističkog informativnog centra u Gračanici predstavlja nastavak planskih aktivnosti koje Turistička zajednica TK poduzima s ciljem promoviranja turističkih potencijala na području Tuzlanskog kantona. Nakon TIC Gračanica, planirano je otvaranje turističkih informativnih centara u Gradačcu i Tuzli. Kako je istakao Almazaga Čatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i ovi turistički centri će biti formirani u saradnji s općinskim administracijama, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave