Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Svjetska banka organizuje konferenciju o finansiranju zdravstva, penzija i davanja za nezaposlene na zapadnom Balkanu, Sarajevo, 28. i 29. 02. 2008. godine

26.02.2008. 13:28 / Izvor: eKapija.ba

Svjetska banka u saradnji sa Direkcijom za ekonomsko planiranje Bosne i Hercegovine organizuje konferenciju na visokom nivou o finansiranju zdravstva, penzija i davanja za nezaposlene na zapadnom Balkanu, koja će biti održana 28. i 29. februara 2008. godine u Sarajevu.

Na konferenciji će se okupiti ključni zvaničnici vlade iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i stručnjaci iz Svjetske banke i drugih međunarodnih organizacijama. Na konferenciji će se razmijeniti najnovija istraživanja i iskustva iz zemalja u vezi sa socijalnim osiguranjem i sa tim vezanim finansijskim pitanjima. Konferencija takođe ima za cilj postizanje opšteg koncenzusa o neophodnim reformama finansiranja zdravstva, penzija i davanja za nezaposlene, posebno kontekstu starenja stanovništva, saopćeno je iz Svjetske banke u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave