Targer School of Industry trening: SCM - Supply chain management

25.02.2021. 12:30 / Izvor: Akta.ba
Targer School of Industry trening: SCM - Supply chain management

Racionalizacijom i koordinacijom ponude i potražnje usluga i aktivnosti proizvoda kako bi se maksimiziralo iskustvo kupaca, kompanija gradi konkurentsku prednost na tržištu.

Targer School of Industry trening:

SCM - SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

19. i 20.03.2021. Hotel Hills, Sarajevo


Upravljanje lancem snabdjevanja - (SCM) Supply chain management је upravljanje cjelokupnim proizvodnim tokom robe ili usluge, počevši od sirovih komponenata pa sve do isporuke konačnog proizvoda potrošaču.

Racionalizacijom i koordinacijom ponude i potražnje usluga i aktivnosti proizvoda kako bi se maksimiziralo iskustvo kupaca, kompanija gradi konkurentsku prednost na tržištu.

Ono što je ranije predstavljao fragmentiran pristup (npr. samo “Logistika“) ili čak drugačije ustrojen (npr. “Komercijala“), danas obuhvata integrisano upravljanje tokom vrijednosti bez kojeg je nemoguće integrisano upravljati kompanijom. 

Pored ključnog zadatka da učesnike upozna sa osnovnim postavkama i metodama upravljanja tokom materijala, trening će dati uvid u realne načine organizovanja procesa snabdjevanja sa svim svojim sastavnim dijelovima kao što su predviđanje i planiranje prodaje, isporuke, tok materijala, logistika, zalihe, dobava, ERP sistem, itd. Uticaj Lean- filozofije je neizostavan. 

Zbog ogromne važnosti, posebno se izdvaja tema upotrebe informatičkih alata i ERP sistema u SCM-u, a koja će se na treningu dublje obraditi.

 

 

Više informacija o treningu pogledajte na našoj stranici.

Online prijava putem web portala.

Broj učesnika je ograničen.

Targer SOI – NAŠE EDUKACIJE DODAJU VRIJEDNOST

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave